ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το σενάριο ματαίωσης των εκλογών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις ψηφοφορίες που θα γίνουν το μεσημέρι της Κυριακής (25/2) στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κριθούν οι λεπτομέρειες για την διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση με υποψήφιους τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη.

Όμως ως γνωστόν… “ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες” ενώ εκκρεμεί και το αν θα υπάρξει πρόταση να μην γίνουν τελικά εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση οι εκλογές να γίνουν στις 10 Μαρτίου και να διεξαχθούν με μεικτό σύστημα: Δηλαδή να γίνουν και με προσέλευση στις κάλπες και ηλεκτρονικά. Η πρόταση έγινε αμέσως μετά την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη που ανακοίνωσε την πρόθεση της να διεκδικήσει την προεδρία.

Όπως όλα δείχνουν τόσο η ημερομηνία των εκλογών όσο και ο τρόπος ψηφοφορίας να τεθούν στην κρίση των συνέδρων. Μάλιστα για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναμένεται να υπάρξουν πολλές ενστάσεις, που αφορούν την αξιοπιστία της διαδικασίας αλλά και την πολιτική ουσία της πρότασης. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Αυτά ενώ ερώτημα παραμένει το αν θα κατατεθεί πρόταση αναβολής των εσωκομματικών διαδικασιών για μετά τις ευρωεκλογές. Θέση που στήριξε ο Σωκράτης Φαμελλος και υπαινίχθηκε στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς. Σε αυτή τη περίπτωση οι σύνεδροι θα κληθούν να αποφασίσουν και για το ζήτημα αυτό.

Όλγα Γεροβασίλη: Δηλώνω παρούσα – Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη

“Παρούσα στο δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου” δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ομιλία της στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, σήμερα, Σάββατο (24/2).

Στην ομιλία της επικαλέστηκε αρκετές φορές το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Με πρώτον από αυτούς την ανάγκη να σταματήσει η καθοδική πορεία του κόμματος και να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά.

“Εδώ δεν υπάρχουν αντίπαλοί. Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας. Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας”, είπε κατά την αρχή της ομιλίας της, επισημαίνοντας πως “αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως “δεν αρκεί να λέμε ότι θα νικήσουμε τον Μητσοτάκη” αλλά “χρειαζόμαστε σοβαρό πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένη πολιτική λειτουργία”. Προσθεσε πως “δεν μπορεί να αυτοαναιρούμαστε συνεχώς” αναρωτώμενη “θα δείξουμε κι άλλη ανοχή στα λάθη; Είναι άλλο τα λάθη απειρίας και άλλο τα λάθη αλαζονείας”. Ενδεικτικά ζήτησε “να σταματήσουμε να δεσμευόμαστε για πράγματα που τα ξεχνάμε ή τα αναιρούμε” λέγοντας πως “χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία”.

Αναρωτήθηκε αν “φτάνει μόνο με επικοινωνία; Πρέπει να υπηρετεί πολιτικό σχέδιο. Όχι να το υποκαθιστά”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.