Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Ανατροπή σε δύο λεπτά για τον δικέφαλο και επιστροφή στις νίκες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΠΑΟΚ αν και καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναιτωλικό, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από το 5′ και τα βρήκε σκούρα για 70 λεπτά στο Αγρίνιο αλλά με δύο γκολ σε δύο λεπτά και πρωταγωνιστές τους Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια κατάφερε να κάνει την ανατροπή και εν τέλει να φτάσει στη νίκη με 3-1 και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Ο δικέφαλος που εκτός από τα τρία γκολ είχε και δύο δοκάρια και ακυρωθέν γκολ κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να μειώσει ξανά στον έναν βαθμό τη διαφορά από την ΑΕΚ που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη η ομάδα του Αγρινίου έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, έπαιξε ανοιχτά, είχε τις ευκαιρίες της και σίγουρα μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι ο Γιάννης Πετράκης.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν καλύτεροι αλλά άτυχοι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δημιούργησαν πολλές φάσεις και είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσαν το ματς με 18 τελικές.

Μπήκε καλύτερα ο Παναιτωλικός
Ο ΠΑΟΚ αν και με πολλές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson μπήκε στο γήπεδο του Αγρινίου με το μυαλό στον… αποκλεισμό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Αγρινίου να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και να απειλεί και να βρίσκει γκολ μέσα σε ένα λεπτό. Αρχικά ο Χατζηθεοδωρίδης στο 4′ έκανε ένα ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Έλληνας μέσος με ένα σουτ “κεραυνό” εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Δύο δοκάρια ο ΠΑΟΚ που ήταν άτυχος
Μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και άρχισε να απειλεί την εστία του Παναιτωλικού στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει. Μάλιστα είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μουργκ με τη συμπλήρωσε 13 λεπτών αγώνα ενώ κάθε ενέργεια των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου σταματούσε πάνω στα πόδια των παικτών του Παναιτωλικού.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκανε υπέροχη ενέργεια σε μικρό χώρο και το σουτ με τη μπάλα και πάλι να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσάβες.

Την ίδια ώρα η μοναδική απειλή του Παναιτωλικού ήταν ένα σουτ του Σενγκέλια το οποίο έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς.

Αλλαγή ο ΠΑΟΚ, ευκαιρία ο Παναιτωλικός
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και μια φάση για τον Παναιτωλικό. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Σαμάτα αντί του Τζίμα στην προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η ομάδα του Αγρίνου με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χατζηθεοδωρίδη θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 48′ όταν σε εκτέλεση φάουλ και διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ ο μέσος του Παναιτωλικού έκανε το σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά ανέβαζε την πίεση του και έψαχνε με περισσότερους τρόπους, αρχικά το γκολ της ισοφάρισης, στο 52′ ο Κωνσταντέλιας έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Ενώ στο 60′ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Κωνσταντέλια μετά από σέντρα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά αλλά μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Βούλγαρος όταν υποδέχτηκε τη μπάλα από την πάσα του Σαμάτα ήταν οφσάιντ.

Ανατροπή σε δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ
Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς όταν ο Κωνσταντέλιας έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε μια περιστροφή, έδωσε στον Σάστρε ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα βρήκε στον Τορεχόν και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 1-1.

Με τη σέντρα ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έκλεψε τη μπάλα και βγήκε στην επίθεση από τα αριστερά. Η μπάλα έφτασε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, και με ωραίο σουτ ο Σέρβος επιθετικός έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην εστία του Τσάβες για το 1-2 του δικεφάλου.

Από τη στιγμή που πέρασε η ομάδα του Λουτσέσκου μπροστά στο σκορ ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε σε καμία στιγμή του αγώνα να μπει ξανά στη διεκδίκηση του.

Το “κερασάκι στην τούρτα” ο Κωνσταντέλιας
Αντίθετα ο ΠΑΟΚ βρήκε και ένα τρίτο γκολ με τον Κωνσταντέλια στο 90′ της αναμέτρησης. Ο Ζίβκοβιτς έκανε την ασίστ στον Έλληνα μέσο ο οποίος από τη μικρή περιοχή με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τσάβες, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68′ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (68′ Ντίας), Τσιγγάρας (81′ Πέρες), Ζοάο Πέδρο (81′ Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (81′ Μαυρίας).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (73′ Ότο), Μάρκος Αντόνιο (63′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (63′ Α. Ζίβκοβιτς), Τζίμας (46′ Σαμάτα).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.