Αθλέτικ – Ζιρόνα 3-2: Τη λύγισε με Μπερενγκέρ και βοήθησε τη Ρεάλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια της σεζόν μεταξύ δύο ομάδων με εξαιρετικές επιδόσεις τη φετινή χρονιά, η Αθλέτικ επιβλήθηκε με 3-2 της Ζιρόνα στο “Σαν Μαμές” για την 25η αγωνιστική της La Liga και λειτούργησε υπέρ της Ρεάλ, αφού οι “μερένγκες” άνοιξαν την ψαλίδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο αγώνας απέκτησε παλμό μόλις στο 2ο λεπτό, όταν άνοιξε το σκορ ο Άλεξ Μπερενγκέρ που έφτασε τα πέντε γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια. Το προβάδισμα έδωσε δυνατότητα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να παραχωρήσει την κατοχή της μπάλας και να ποντάρει στο δυνατό όπλο της στη σεζόν, την πίεση ψηλά. Οι Καταλανοί είναι μία από τις ομάδες που αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες και δεν λύγισαν, όμως δεν κατάφεραν να να απαντήσουν στο γκολ.

Το έκαναν με την έναρξη του 2ου μέρους και το τέρμα του Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, όμως οι Βάσκοι… χίμηξαν πάνω στους φιλοξενούμενους και μέσα σε δύο λεπτά σκόραραν δύο φορές με τους Μπερενγκέρ και Ινιάκι Γουίλιαμς.

Το παιχνίδι έμοιαζε να παίρνει το δρόμο του, όμως ο Έρικ Γκαρθία μείωσε στο 75ο λεπτό και θα μπορούσε να αλλάξει το μομέντουμ, αν ο αγώνας δεν διακοπτόταν για ένα ιατρικό περιστατικό στις κερκίδες. Η επανέναρξη βρήκε τις δύο ομάδες σε ισορροπία (αν και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντανιέλ Βιβιάν χρειάστηκε να σώσει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή) κι εν τέλει η Αθλέτικ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και πλησίασε την Ατλέτικο στην τετράδα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.