“Το Κορίτσι που ζήτησε μία βελόνα, μία απλή βελόνα”, στο θέατρο Γραμμές Τέχνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το “Θέατρο Χωρίς Αυλαία”, με χαρά,  παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου και τρισδιάστατης σκιάς «Το Κορίτσι που ζήτησε μία βελόνα, μία απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη. Στο θέατρο ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ, την Κυριακή 11/2/2024 στις 11:00 (παράσταση με δωρεάν είσοδο για εκπαιδευτικούς) και σε πρωινές παραστάσεις από 8 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2024, εντός σχολικού ωραρίου, για μαθητές όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με κόστος συμμετοχής 5€ ανά μαθητή…

Η παράσταση: “…μια απλή βελόνα”… εκεί που η σκέψη κάνει το απλό πολύπλοκο και αφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια… Μέσα από τον κόσμο του κουκλοθέατρου και τη μαγεία της τρισδιάστατης σκιάς και της πρωτότυπης μουσικής, μέσα από συνεχείς εναλλαγές κωμικών αλλά και δραματικών καταστάσεων, μέσα από την καυστική φαιδρότητα της κούκλας θα ταξιδέψουμε σε μια αλλόκοτη πολιτεία. Πρόκειται για μία πρωτότυπη-πειραματική παράσταση τρισδιάστατης σκιάς κατάλληλη για κάθε ηλικία.

Demo παράστασης: https://youtu.be/DGm1bizBJX0?si=6s4Y87vs5Eg6XW4c

Tο “Θέατρο Χωρίς Αυλαία” με ευθύνη απέναντι στις απαιτήσεις των παιδιών του σήμερα, ζωντανεύει ένα έργο του Χρήστου Μπουλώτη, ενός συγγραφέα που ξέρει, με πολύ έντεχνο τρόπο, να προβληματίζει σε βάθος τους αναγνώστες του, γράφοντας παραμύθια που διασκεδάζουν και προβληματίζουν σε όλα τα επίπεδα. Η ιστορία του Μπουλώτη διδάσκει πόσο σημαντική είναι η επιμονή, το θάρρος κι η απουσία φόβου ως προς την υπεράσπιση του κοινού καλού. Η ηρωίδα αντλεί τη δύναμη από τον ίδιο της τον εαυτό και καταφέρνει το «αδύνατο», δίνοντάς στους θεατές ένα μάθημα ενίσχυσης αυτοεκτίμησης.

 

Εκπαιδευτικές Δράσεις

Η παράσταση ενισχύεται με τις εκπαιδευτικές δράσεις που ακολουθούν:

– Προσχολική Αγωγή + Α ́, Β ́, Γ ́ τάξεις Δημοτικού: Εμψύχωση κούκλας ή φιγούρας

(ανάπτυξη δημιουργικής φαντασίας, διαχείριση συναισθημάτων)

– Δ ́, Ε ́, ΣΤ ́ τάξεις Δημοτικού: Παιχνίδια με τις σκιές (διασύνδεση με το κεφάλαιο

των Φυσικών Επιστημών «ΦΩΣ- η ευθύγραμμη διάδοση του φωτός)

 

Ταυτότητα παράστασης

Διάρκεια: 45’

 

Θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία : Δημήτρης Σιούντας

Εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Πρωτότυπη Μουσική: Περικλής Σιούντας

 

Παίζουν:

Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Παναγιώτης Κερασιάς

Μελία Σγουρίδου

Κωνσταντίνα Ζησιμοπούλου

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.