Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Αναστασίας Κατσούγκρη – «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ στη Μινωική Κρήτη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Ιβίσκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κατσούγκρη «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στη Μινωική Κρήτη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 6:30μ.μ. στο βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Βούρβαχη 3. τηλ.: 261 062 4916 ).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Βασιλική Ρεσβάνη, διευθύντρια του 23ου Δ.Σ. Πατρών και η συγγραφέας.

Αφήγηση θα κάνει η καθηγήτρια μουσικής στο Πειραματικού Γυμνάσιο Πάτρας Ιωάννα Μιντιλογλίτη

Θα συμμετέχουν μαθητές από το 23ο Δ.Σ. Πατρών με τη δασκάλα τους κ. Δώρα Παπαζώη.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τους μουσικούς: Σπύρο Κανταρέλη (τρομπόνι), Γκέλυ Μητρογιάννη (πιάνο), Μάνο Αντωνόπουλος (κλασσικά κρουστά)

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ σας προσκαλούν σε ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης και σοφίας!

Οι δυο φίλοι ταξιδεύουν στον χρόνο, για να γνωρίσουν άλλη μια πολύτιμη κληρονομιά μας, τον πολιτισμό της Μινωικής Κρήτης. Στο όμορφο αυτό βιβλίο, ο ένας από τους δυο ήρωές μας, ο Οδυσσέας είναι τυφλός. Αυτό τον κάνει διαφορετικό, όχι όμως κατώτερο από τα άλλα παιδιά, που παίζουν ισότιμα μαζί του στην αλάνα και ούτε φυσικά κατώτερο από τη φίλη του, την Καλυψώ, που είναι βλέπουσα και τον θαυμάζει για τις γνώσεις του και την εξυπνάδα του. Έτσι, με τις ξεχωριστές δεξιότητες που έχει το καθένα από τα δύο παιδιά, πορεύονται στη ζωή, βοηθώντας το ένα το άλλο.

Και η περιπέτεια αρχίζει!

Τα παιδιά θα συναντήσουν τον Μινώταυρο, τον Ερρίκο Σλήμαν, τον Θησέα, την Αριάδνη, εμπόρους και ζωγράφους της Μινωικής εποχής. Στα μάτια των μικρών μας ηρώων θα ζωντανέψει όλος ο Μινωικός Πολιτισμός και οι μύθοι που σχετίζονται με αυτόν θα γίνουν ένα παραμύθι με πολύχρωμες εικόνες, ακούσματα και μυρωδιές. Η εικονογράφηση ξεχωριστή, με πολλά χρώματα -όπως άρεσε στους Μινωίτες- προσεγμένη στη λεπτομέρεια, με πρωτοτυπία, αγάπη και σεβασμό στο παιδί, προσκαλεί τον μικρό αναγνώστη να απολαύσει ένα ταξίδι γνώσης και σοφίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για παιδιά από 9 έως 14 ετών

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.