Βόλος – ΠΑΟΚ 1-5: Σκόρπισε την ομάδα της Μαγνησίας στους πέντε ανέμους πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με άλλη μια ποδοσφαιρική παράσταση, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια ακόμη ευρεία νίκη, αυτή τη φορά επί του Βόλου με 5-1 για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League και παράμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα υποδεχτεί ως πρωτοπόρος τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Τούμπας την 20η αγωνιστική.

Η ομάδα του Λουτσέσκου με τρίτο σερί παιχνίδι πέτυχε πάνω από τέσσερα γκολ, με πρωταγωνιστές και πάλι τους Ντεσπόντοφ και Μουργκ, πέρασε και από το Πανθεσσαλικό και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση κόντρα στους γηπεδούχους που παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ είχε ως πρωταγωνιστή τον Βούλγαρο εξτρέμ που πέτυχε δύο υπέροχα γκολ ενώ από ένα σημείωσαν οι Μουργκ. Τάισον και Τζίμας. Για την ομάδα του Βόλου είχε μειώσει προσωρινά το σκορ ο Ντέλετιτς.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεση του τον Γιάννη Κωνσταντέλια λόγω ίωσης και τον Βιεϊρίνια και κατέβασε μια ομάδα με τους Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ. Ο Σάστρε έπαιξε στα δεξιά και ο Μπάμπα αριστερά με τους Κεντζιόρα – Μιχαηλίδη να είναι το δίδυμο σητν άμυνα. Οι Οζντόεφ – Μεϊτέρ έπαιξαν στα χαφ με τους Μουργκ, Τάισον και Ντεσπόντοφ να βρίσκονται μπροστά τους και στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μπράντον Τόμας.

Το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς κάποια φάση για τις δύο ομάδες που δεν μπόρεσαν η μια να απειλήσουν την άλλη. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Βόλου. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 18′ με τον Ντεσπόντοφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ με τον Κόστιτς να αποκρούει τη μπάλα.

Άνοιξε το σκορ με Ντεσπόντοφ
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 22′ όταν σε βαθιά μπαλιά του Οζντόεφ η άμυνα του Βόλου δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Ντεσπόντοφ έγινε κάτοχος της, την έφερε μπροστά του στο αριστερό και με σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων για το 1-0.

Στο 29′ ο Βόλος κατάφερε να σκοράρει με τον Μύγα μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά το τέρμα του έμπειρου αμυντικού δεν μέτρησε μετά από αρκετή ώρα εξέτασης στο VAR με τον διαιτητή να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Ράστιτς που είχε συμμετοχή στη φάση καθώς δεν άφησε τον Κεντζιόρα να σηκωθεί για κεφάλια.

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-0 όταν ο Μπράντον Τόμας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Βόλου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με τους Ντέλετιτς και Μωραϊτη αλλά δεν τα κατάφεραν. Ενώ και στο 43′ ο Κοτάρσκι είπε όχι στο σουτ του Ντέλετιτς.

Ο Μουργκ βρήκε δίχτυα ξανά
Ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε αντεπίθεση από τα δεξιά και παράλληλο γύρισμα ο Τσοκάνης απομάκρυνε πάνω στον Μουργκ ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με μια βολίδα από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα πριν τη λήξη του πρώτου 45′ ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά όταν ο Μεϊτέ έγινε αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρου, έκανε την ενέργεια και το σουτ το οποίο έφυγε εκτός εστίας.

Αλλαγές ο Βόλος, γκολ ο ΠΑΟΚ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βόλος προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που πίεσε και έψαξε και άλλα γκολ. Στο 51′ ο Σάστρε είδε την κίνηση του Οζντόεφ και του πέρασε τη μπάλα με τον Κόστιτς να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ όμως ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ. Ένα τέρμα δουλεμένο στην προπόνηση. Ο Μουργκ έδωσε στον Τάισον, αυτός του γύρισε τη μπάλα, ο Μουργκ έκανε πάλι μια πάσα προς τον Βραζιλιάνο που άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του με αποδέκτη τον Ντεσπόντοφ εκτός περιοχής και ο Βούλγαρος με ένα ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας για το 0-3.

Σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Βόλος
Στο 58′ της αναμέτρησης ο Βόλος κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Ντέλετιτς και να πετύχει για πρώτη φορά γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ σε ματς στο Πανθεσσαλικό. Ο Γκλάβτσιτς έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον Σάστρε, έκανε και την μπαλιά προς τον Ντέλετιτς ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι.

Και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες τελικές προς τις δύο εστίες χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς οι δύο γκολκίπερ ήταν εκεί για τις ομάδες τους.

Δύο ακόμη γκολ ο Δικέφαλος
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε κάποιες αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες του οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δύο ακόμη γκολ.

Το 4-1 έγινε στο 71′ από το πρώτο τέρμα του Τάισον στη Super League. Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή, οι παίκτες του είχαν πολλές επαφές μέσα σε αυτή με τη μπάλα να φτάνει στον Τάισον από πάσα του Ζίβκοβιτς, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφού αυτή κόντραρε και σε έναν παίκτη του Βόλου, άλλαξε πορεία και κατάληξε στα δίχτυα.

Το τελικό σκορ, 5-1, διαμόρφωσε ο Τζίμας ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 89′ μετά από ασίστ του Τάισον. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε τη μπάλα από τον Ντέλετιτς, πίσω από το κέντρο, πήρε τα μέτρα προς την περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον νεαρό Έλληνα φορ που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46′ Κίτσος), Λούνα (46′ Ασενούν), Τσοκάνης (62′ Μπερτόγλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (79′ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Μεϊτέ (90′ Τζίμας), Τάισον, Μουργκ (69′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (68′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (75′ Τζίμας).

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.