Προσαύξηση εισφορών κατά 3,46% για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έρχεται νέα επιβάρυνση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα αύξηση 3,46% λόγω πληθωρισμού.

Υπεγράφη η απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, για τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως προβλέπει ο νόμος 4670/2020, σηματοδοτώντας νέα επιβάρυνση.

Σύμφωνα με αυτόν, το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών προσαυξάνεται κατά 3,46% για το τρέχον έτος και διαμορφώνεται στο ποσό των 7.373,88 ευρώ.

«Σύμφωνα με το νόμο 4670/2020, οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών αναπροσαρμόζονται για το τρέχον έτος με βάση τον μέσο πληθωρισμό του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι οι προβλεπόμενες αυξήσεις είναι αρκετά χαμηλές, καθώς η χώρα μας κατάφερε να συγκρατήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα παρά τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις διεθνώς» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι νέες εισφορές, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2024, κλιμακώνονται σε έξι διαφορετικές κλάσεις. Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την κλάση των εισφορών που θα πληρώνουν.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.