Πτήση τρόμου για αεροσκάφος της Emirates – 14 τραυματίες από σφοδρές αναταράξεις (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τουλάχιστον 14 επιβάτες και μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν σε πτήση της Emirates από το Περθ της Αυστραλίας προς το Ντουμπάι όταν το αεροσκάφος, ένα Airbus A380, έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις.

Η πτήση εκτελούσε το δρομολόγιο Περθ – Ντουμπάι και κουνήθηκε «άγρια» όταν βρέθηκε πάνω από τον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με την Daily Mail dailymail.co.uk, ένας εκπρόσωπος ανέφερε πως 14 άτομα χρειάστηκαν βοήθεια από το προσωπικό, τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, όσο και μετά την προσγείωση του Airbus A380 στο Ντουμπάι. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πτήση EK421 από το Περθ προς το Ντουμπάι στις 4 Δεκεμβρίου αντιμετώπισε, για λίγο, απροσδόκητες αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης», ανέφεραν.

«Όσο βρίσκονταν στο αεροσκάφος, οι τραυματίες βοηθήθηκαν από το πλήρωμά μας και τους ιατρικά εκπαιδευμένους εθελοντές, ενώ η δορυφορική σύνδεση παρείχε επιπλέον ιατρική υποστήριξη. Κατά την προσγείωση της πτήσης, οι ιατρικές υπηρεσίες έσπευσαν στο αεροπλάνο. Η Emirates έχει επίσης αναπτύξει ομάδα φροντίδας, για να διασφαλίσει ότι οι τραυματισμένοι επιβάτες και το πλήρωμα θα λάβουν κάθε δυνατή υποστήριξη».

Ένας επιβάτης δήλωσε ότι οι υπηρεσίες γεύματος σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των αναταράξεων και οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να παραμείνουν στις θέσεις τους με δεμένες τις ζώνες ασφαλείας τους.

Ο κυβερνήτης είχε προειδοποιήσει

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε προειδοποιήσει από τα μεγάφωνα τους επιβάτες ότι αναμένονται αναταράξεις και όλοι να καθίσουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εκτυλίχθηκαν τρομακτικές σκηνές μέσα στο αεροσκάφος, με επιβάτες που δεν είχαν προλάβει να φορέσουν τη ζώνη, να εκτινάσσονται από τις θέσεις τους, ενώ ποτήρια, τσάντες, σακίδια, μαχαιροπίρουνα και εφημερίδες «πετούσαν» μέσα στην καμπίνα.

«Εγώ και η @lunars_magic είχαμε το χειρότερο ταξίδι επιστροφής από το Περθ προς το Ντουμπάι με την @emirates. Ειλικρινά νομίσαμε ότι ήρθε το τέλος, όταν χτυπήσαμε δύο φορές αρχικά την οροφή και μετά το πάτωμα και σπάσαμε την οροφή», σχολίασε ο επιβάτης την πλατφόρμα Χ. Ο ίδιος μετά την προσγείωση του αεροσκάφους κατέληξε στο νοσοκομείο με κάταγμα στον σβέρκο.

Αλλος επιβάτης απάντησε, σχολιάζοντας επίσης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι η φωτογραφία του ήταν καλύτερη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι διαγωνισμός.

Μια επιβάτιδα έγραψε στο Χ πως ο πιλότος ανακοίνωσε αναταράξεις και μας είπε να καθίσουμε. Δευτερόλεπτα μετά, εγώ και άλλοι χτυπήσαμε στο ταβάνι. Βλέπετε τρίχες από τα μαλλιά μου στην ρωγμή. Σημείωσε πάντως πως το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εκπρόσωπος της Emriates επιβεβαίωσε το περιστατικό, αν και προσπάθησε να το υποβαθμίσει. «Επιβεβαιώνουμε ότι η πτήση ΕΚ421 από το Περθ προς το Ντουμπάι έπεσε για σύντομο διάστημα σε απρόσμενες αναταράξεις στις 4 Δεκεμβρίου», είπε, προσθέτοντας ότι γιατροί εξέτασαν τους 14 τραυματίες στη διάρκεια της πτήσης, αλλά και μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Ντουμπάι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.