«Τόλμησαν» να έχουν ζημιές αντί για κέρδη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, μας πληροφόρησε μέσω fb:

Τι θα σημάνει με παραδείγματα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους επιστήμονες και επαγγελματίες που «τόλμησαν» να έχουν ζημιές αντί για κέρδη, μέσα στο προηγούμενο φορολογικό έτος:
1.Συνάδελφός μου γυναίκα δικηγόρος μονογονεϊκή οικογένεια με δυο ανήλικα τέκνα, που παλεύει να τα φέρει βόλτα, δήλωσε χαμηλά εισοδήματα για το προηγούμενο έτος. Μέχρι σήμερα λαμβάνει επίδομα τέκνου 70 ευρώ για κάθε παιδί. Με το νέο νομοσχέδιο επειδή το τεκμαρτό εισόδημα, ξεπερνάει το σχετικό όριο (6.000 ευρώ) η συνάδελφός μου θα χάσει 140 ευρώ το μήνα ή 1.680 ευρώ ετησίως.
2.Νεαρός μηχανικός που είχε την ατυχία να μην έχει μια καλή χρονιά στη δουλειά, νοικιάζει μια γκαρσονιέρα στην κυψέλη για 300 ευρώ το μήνα. Πέρυσι εξαιρετικά, δήλωσε στην εφορία 6.500 ευρώ και λάμβανε επίδομα ενοικίου 70 ευρώ, το οποίο πλέον χάνει λόγω της τεκμαρτής φορολόγησης (το όριο ήταν στα 7.000 ευρώ).Συνολική απώλεια σε ετήσια βάση 840 ευρώ.
3.Ζευγάρι εμπόρων είχαν την ατυχία να μην επενδύσουν σωστά την προηγούμενη χρονιά και δήλωσαν μαζί φορολογητέο εισόδημα, ύψους 10.000 ευρώ. Με τις οικονομίες πολλών ετών είχαν κατορθώσει να πάρουν ένα σπίτι 80 τετραγωνικών στην Καλλιθέα. Λόγω χαμηλού εισοδήματος(10.000 ευρώ) είχαν μέχρι σήμερα έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 50% και πλήρωναν 150 ευρώ ετησίως. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το ζευγάρι του παραδείγματος λόγω τεκμαρτής φορολόγησης χάνει την έκπτωση του 50% στον ΕΝΦΙΑ και εφεξής θα πληρώνει 300 ευρώ. Προκύπτει ετήσια επιβάρυνση 150 ευρώ.
Το φορολογικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι άδικο, πλήττει τους πιο ευάλωτους, αφήνει ανέγγιχτα τα μεγάλα εισοδήματα και στο απυρόβλητο την μεγάλη φοροδιαφυγή(ενέργεια, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα).
Ο αγώνας των επαγγελματιών και επιστημόνων, που είναι σε εξέλιξη, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και μας αφορά όλους.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.