Πάτρα: Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την τετραήμερη απεργία τους συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί της Πάτρας, ακολουθώντας την απόφαση που πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, το πρωί του [ερασμένου Σαββάτου. Η απεργία που ξεκίνησε από την Δευτέρα και θα κρατήσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της απεργίας αυτής δεν θα γίνουν και οι μεταφορές μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικής αγωγής στα σχολεία της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας για τις περιπτώσεις των απομακρυσμένων χωριών της ορεινής Αχαΐας.

Η απεργία έχει να κάνει με την διαμαρτυρία του κλάδου κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οδηγεί τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες στην εξαθλίωση.

“Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα” αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή.

Ο κλάδος των ταξί έτσι όπως είχε προαναγγείλει μέσω των εκπροσώπων του συνεχίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις και καλεί όλους τους επαγγελματίες ταξί να μην κατεβάσουν τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους για αυτές τις τέσσερις ημέρες.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη απεργία ο κλάδος των ταξί συμμετείχε στο 100% αφού κανένας οδηγός δεν εργάστηκε εκείνη την μέρα. Παρόμοια συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει και το τετραήμερο που ακολουθεί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.