Σταρακά: Κατάπτυστο το φορολογικό ΝΔ, μέγιστη εξαπάτηση 730.000 επαγγελματιών και μικροεπιχειρηματιών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, αναφερόμενη στη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, δήλωσε τα εξής:

«Με ΝΔ και Μητσοτάκη, φόροι μόνο προς τα κάτω» κραύγαζαν προεκλογικά, μόλις έξι μήνες πριν, ΟΛΑ τα στελέχη της ΝΔ και κατηγορούσαν λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ για «κρυφή ατζέντα» επειδή προτείναμε φορολογία του μεγάλου πλούτου.

Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου,ψηφίστηκε το κατάπτυστο φορομπηχτικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο επιδιώκει κατ’ αρχάς να εισπράξει 716 εκ. ευρώ από 730.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις,τους οποίους εξαπάτησε συνειδητά.

Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε σήμερα περίτρανα ότι ήταν αυτή που είχε τελικά κρυφή φορολογική ατζέντα.

Ακούσαμε στη Βουλή το φαιδρό επιχείρημα ότι είναι σχέδιο ενάντια στη φοροδιαφυγή: το να πληρώνουν οριζόντια τον ίδιο κεφαλικό φόρο το μανάβικοστη Σταμνά Αιτωλικού με  το μανάβικο στην  Κηφισιά, ο δικηγόροςστην Αμφιλοχία με τον δικηγόροστο Ψυχικό και η ταβέρνα στο Μάστρο Μεσολογγίου σε σχέση με το εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Ωστόσο οι διατάξεις αυτές είναι χάδι στους μεγαλοφοροφυγάδες και θηλειά σε μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες με πολλούς αδύναμους να χάνουν και κοινωνικές παροχές, λόγω του νέου τεκμαρτού εισοδήματος.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι νέοι πόροι που θα εισπράξει από τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό θα πάνε στην Παιδεία και στην Υγεία. Ξέχασε όμως να απαντήσει γιατί με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση χάρισε 43 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης μετοχών. Προφανώς τα ποσάαυτά λείπουν περισσότερο στους προνομιούχους από ό,τι στα σχολεία και τα νοσοκομεία μας.

Το λάθος του νομοσχεδίου με τους οικισμούς 500 κατοίκων στα νησιά που δεν εξαιρούνταν στην αρχική διατύπωση του νομοσχεδίου από το μειωμένο τεκμήριο, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής που επέφερε ο Υπουργός για καφενεία, ταξί, περίπτερα και ασφαλιστικούς συμβούλους επιβεβαίωσαν την άποψη μας για προχειρότητα αλλά και ελλιπή διαβούλευση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του  ΠΑΣΟΚ προφανώς καταψήφισε το αναχρονιστικό πλαίσιο για επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις αλλάυπερψήφισε τις διατάξεις για τη φορολογία των βραχυχρόνιων μισθώσεων αλλά και τις ατελείς διατάξεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.Θύμισε όμως ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέχτηκε επί 4 χρόνια το  «πάρτι» στο λαθρεμπόριο καυσίμων με διαφυγόντα έσοδα έως 300 εκατομμύρια ευρώ και διπλασιασμό των πειραγμένων αντλιών στα καύσιμα με βάση τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή το νομοσχέδιο, αφού παρέπεμψε στις καλένδες μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την επέκταση του συστήματος εισροών εκροών, που θέσπισε και εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ για τα πρατήρια,  σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι τα διυλιστήρια.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και για τη βελτίωση του νομοσχεδίου αλλά και για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και των νέων τεχνολογιών, για την πραγματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αυτό είναι πλέον στην πράξη η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.