Με επιτυχία η πρώτη προβολή της ταινίας «Ο Χορός του Βάλτου», στο Πάνθεον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο Χορός του Βάλτου» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας Πατρών, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ώρα 16.45 στο Πάνθεον.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του:

“Στον ασφυκτικά γεμάτο κινηματογράφο το κοινό που αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από μέλη και φίλους του συλλόγου, παρακολούθησε μια πρωτότυπη ιδέα του συλλόγου που εμπνέονταν από τη ζωή και το περιβάλλον του έλους της Αγυιάς.

dsc_5211.jpg

Η ταινία παρουσίαζε με εικαστικό τρόπο ντοκουμέντα περιπλέκοντάς τα με συμβολισμούς και σύγχρονες ερμηνείες για το βάλτο, τον «περιθωριακό» της φύσης, όπως τον αναφέρουν οι συντελεστές του έργου. Μετά την προβολή, ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τους συντελεστές.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας δημιούργησε αυτή την ταινία με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του, επιδιώκοντας να διεγείρει το ενδιαφέρον για το παρελθόν της Αγυιάς. Οι συντελεστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εγχείρημα, με μοναδικό κίνητρο την παρακαταθήκη στη σύγχρονη αστική λαογραφία μέσω μια ιδιαίτερης καλλιτεχνικής οπτικής σκοπιάς.

dsc_5230.jpg

Τα κείμενα και η ιδέα ανήκουν στον Γιώργο Μαγιάκη, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου, ενώ η σκηνοθεσία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Τηλέμαχου Τσουραμάνη και τη βοήθεια του Ηλία Διαμαντάκου των 641 six.for.one. Στη σκηνοθεσία συμμετείχε επίσης, η Πένυ Θεοδοσίου, μέλος του συλλόγου, η οποία ανέλαβε και τα γραφιστικά. Ακόμη, την μουσική σύνθεση και την απόδοση των κειμένων υπέγραψαν ο Σταύρος Τσουμάνης και Έβελυν Ασουάντ του μουσικού συγκροτήματος PAGAN. Ακούγεται μαζί η φωνή του Βασίλη Προδρόμου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν μέλη του χορευτικού τμήματος, τις ενδυμασίες και τις κατασκευές των οποίων επιμελήθηκαν η Κατερίνα Σκαρπέλου και η Αναστασία Πολυδωροπούλου, μέλη του συλλόγου. Φιλικά συμμετείχαν οι κάτοικοι της συνοικίας του Βάλτου. Τέλος, την οργάνωση της προβολής ανέλαβαν η Αφροδίτη Κριμπά και Σοφία Βασδέκη, ταμίας και αντιπρόεδρος του ΔΣ αντίστοιχα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.