UEFA: Οι τρεις κορυφές της Ελλάδας στην Ευρώπη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μόνο η Αγγλία και η Ισπανία, οι δύο χώρες που καταλαμβάνουν αντίστοιχα τις δύο πρώτες θέσεις στην κατάταξη της UEFA έχουν περισσότερες ομάδες από την Ελλάδα, στις πρώτες θέσεις των 24 ομίλων των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Champions League, Europa League και Conference League.

Οι Άγγλοι, πρώτοι στην κατάταξη με 91.678 βαθμούς έχουν δύο πρώτες θέσεις στο Champions League, με Νιούκαστλ (6ος) και Μάντσεστερ Σίτι (7ος ) και ισάριθμες στο Europa League, Γουέστ Χαμ (1ος) και Λίβερπουλ (5ος).

Οι Ισπανοί έχουν και τις τέσσερις πρώτες θέσεις τους στο Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης (3ος ), Ρεάλ Σοιεδάδ (4ος ), Αλέτικο Μαδρίτης (5ος) και Μπαρτσελόνα (8ος ).

Τρεις κορυφές, μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών, έχουν μόνο η Ελλάδα και η Τσεχία, από τις υπόλοιπες χώρες που εκπροσωπούνται στις τρεις διοργανώσεις. H χώρα μας έχει δύο στο Europa League, με ΑΕΚ (2ος) και Παναθηναϊκό (6ος) και μία στο Conference League με τον ΠΑΟΚ (7ος), όπως αντίστοιχα και η Τσεχία, με Σπάρτα Πράγας, Σλάβια Πράγας στο Europa League και την Βικτόρια Πλζεν στο Conference League.

Στο Champions League στις κορυφές των ομίλων εκπροσωπούνται τέσσερις χώρες (Γερμανία/ Μπάγερν Γαλλία/Λανς, Ισπανία/: Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοιεδάδ,  Αλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αγγλία/Νιούκασλ, Μάντσεστερ Σίτι), στο Europa League πέντε χώρες (Αγγλία/Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Ελλάδα/ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Τσεχία/ Σπάρτα Πράγας, Σλάβια Πράγας, Ιταλία/ Αταλάντα, Γερμανία/Λεβερκούζεν), ενώ στο Conference League οκτώ διαφορετικές χώρες βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις των ομίλων (Σλοβακία/ Σλόβαν Μπρατισλάβας, Βέλγιο/Γάνδη, Τσεχία/ Βικτόρια Πλζεν, Ελβετία/ Λουγκάνο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη/ Ζρίνσκι, Ουγγαρία/ Φερεντσβάρος, Ελλάδα/ ΠΑΟΚ, Τουρκία/ Φενέρμπαχτσέ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.