Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Κούλογλου: «Αμφισβητούσε τον Τσίπρα» – «Δεν παραδίδω την έδρα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολιτική αντιπαράθεση άνοιξε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Κούλογλου μετά και την παραίτησή του  από την ευρωομάδα του κόμματος, με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Πηγές της Κουμουνδούρου να αναφέρουν πως «έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του». Από την πλευρά του, ο κ. Κούλογλου διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του και τόνισε πως δεν συζητάει με άλλο κόμμα.

 

Βολές από Κουμουνδούρου: Όταν ο Κούλογλου αμφισβητούσε τον Τσίπρα

Πηγές της Κουμουνδούρου, μετά τις τοποθετήσεις του ευρωβουλευτή στο OPEN, αλλά και την ανοιχτή επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωναν: «Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση».

Και σημειώνουν οι ίδιες πηγές: «Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή ‘’δυσανεξία’’, ο Στ. Κούλογλου μίλησε για ‘’ισοπαλία’’ Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει».

«Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του», επισημαίνουν με νόημα από την Κουμουνδούρου.

Δεν παραδίδει την έδρα ο Κούλογλου

 

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο σημείωσε πως δεν παραδίδει την έδρα στην Ευρωβουλη, τόνισε πως δεν είναι σε συζητήσεις με άλλο κόμμα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει εκ νέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές, εάν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.