Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1: Τριάρα με ανατροπή για την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαρωτική απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, έκανε μία εύκολη ανατροπή και έφτασε σε μία επιβλητική νίκη με 3-1 στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα των πέντε νικών στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Premier League αλλά και του ονειρεμένου τρεμπλ της περασμένης σεζόν (νταμπλ στην Αγγλία και Champions League) όμως παρά το γεγονός πως επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά, αδυνατούσε να στείλει τη μπάλα στην εστία του Ερυθρού Αστέρα.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έμπαιναν σχεδόν όποτε ήθελαν μέσα στη σερβική περιοχή και είχαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (πιο χαρακτηριστικές η κεφαλιά του Χάλαντ στο 15′ που έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και αυτήν του Άκε που απέκρουσε εκπληκτικά ο Γκλάζερ στο 29′) όμως το γκολ δεν ερχόταν είτε γιατί ήταν άστοχοι είτε επειδή ο αντίπαλος κίπερ ήταν σε τρομερή βραδιά.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα το γεγονός πως δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ σε κάποια από τις 22 τελικές (!) που έφτιαξαν σε αυτό το διάστημα, εφαρμόστηκε και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες της να “τιμωρείται”.

Αυτό έγινε στο 45ο λεπτό, με τον Ίβανιτς να βγάζει έξυπνη κάθετη πάσα και τον Μπουκαρί να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Σίτι, για να νικήσει με υπέροχο πλασέ τον Έντερσον και να γράψει το 1-0 για τον Αστέρα, αποτέλεσμα που δημιούργησε μία μαγική και απολύτως πλασματική εικόνα τη στιγμή που οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Όσοι πάντως προέβλεπαν πως το σφυροκόπημα της Σίτι θα συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση και στο δεύτερο μέρος, δικαιώθηκαν πανηγυρικά, με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ όχι απλά να πνίγουν τους αντιπάλους τους με την αδυσώπηση πίεσή τους αλλά να είναι και αποτελεσματικοί.

Η ισοφάριση ήρθε στο 47ο λεπτό, όταν ο Χάλαντ βρήκε με κάθετη πάσα τον Άλβαρες και εκείνος απέφυγε τον Γκλάζερ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση, με το 1-1 να φέρνει την κατάρρευση των Σέρβων.

Ο Γκλάζερ πραγματοποίησε στο 56′ σπουδαία επέμβαση σε εξ επαφής πλασέ του Χάλαντ όμως με τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας δεν άντεξε την πίεση και υπέπεσε σε γκάφα, με τον Άλβαρες να εκτελεί απευθείας φάουλ από πλάγια θέση αριστερά και τον κίπερ του Αστέρα να αποτυγχάνει να διώξει με μπουνιά, για να δει τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι.

Η ανατροπή είχε ολοκληρωθεί με δύο γκολ του Άλβαρες και από εκεί και πέρα το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει τον απόλυτο έλεγχο και μάλιστα να βρίσκει και τρίτο γκολ, με τον άνθρωπο που της χάρισε πέρυσι το Champions League με το χρυσό γκολ στον τελικό κόντρα στην Ίντερ, Ρόδρι, να γράφει το τελικό 3-1 στο 73′ με ψύχραιμο δεξί πλασέ εντός περιοχής.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Άκε, Γκόμεζ, Ρόδρι, Νούνες, Μπερνάρντο Σίλβα (44′ Ντοκού), Άλβαρες, Φόντεν, Χάλαντ
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκλάζερ, Μιχάιλοβιτς, Ντίγκα, Ντράγκοβιτς, Ρόντιτς, Χουάνγκ, Σταμένιτς, Μπουκάρι, Ίβανιτς, Μίτροβιτς, Εντιαγέ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο

  • Γιουνγκ Μπόις – Λειψία 1-3 (33′ Ελία / 3′ Σιμακάν, 73′ Σλάγκερ, 90+2′ Σέσκο)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας 3-1 (47′ 60′ Άλβαρες, 73′ Ρόδρι / 45 Μπουκαρί)
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.