Τουρίστας έκλεψε μαρμάρινα κομμάτια από την Ακρόπολη – «Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο», δήλωσε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας τουρίστας από τη Ρουμανία συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην Ακρόπολη όταν επιχείρησε να κλέψει δύο μαρμάρινα κομμάτια από τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φύλακας του αρχαιολογικού χώρου εντόπισε τον τουρίστα στον Ιερό Βράχο να έχει ακουμπήσει το χέρι του στο μνημείο των Προπυλαίων. Αφού τον προσέγγισε, του έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μαρμάρινα κομμάτια από τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην είσοδο του χώρου, όπου παρελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών. Ο άνδρας συνελήφθη για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου «περί προστασίας και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας». Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ότι η πράξη του ήταν παράνομη και πως δεν είχε προκαλέσει καμία ζημιά στο μνημείο, αφού τα μαρμάρινα κομμάτια είχαν αποκολληθεί.

Τα μάρμαρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για αρχαιολογική εκτίμηση. Ο τουρίστας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.