Κακοκαιρία «Daniel»: Παράταση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και επιδόματος στέγασης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την τρίμηνη παράταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την κακοκαιρία «Daniel», μέσω του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), αποφάσισαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, παρατείνεται για τρεις μήνες στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 και αντίστοιχα για δύο μήνες, στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Οκτώβριο 2023 για την επανένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της προνοιακής πολιτικής που καταβάλει η κυβέρνηση για την στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία αποφασίστηκε η τρίμηνη και δίμηνη παράταση του επιδόματος στέγασης για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Η άμεση βοήθεια σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και η έναρξη διαδικασιών για την ανακούφιση των πληγέντων, είναι οι προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δημιουργήθηκε για να απαντά με συνέπεια στις ανάγκες του πολίτη».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.