Χετάφε – Μπαρτσελόνα 0-0: Μπλόκο στη Μαδρίτη με ξύλο, κόκκινες κάρτες και VAR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα άρχισε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στη La Liga, αφού έμεινε στο 0-0 με τη Χετάφε στη Μαδρίτη για την 1η αγωνιστική, σε ένα σκληρό παιχνίδι στο “Αλφόνσο Πέρεθ”.

Οι Καταλανοί παρατάχθηκαν με τους Ιλκάι Γκιντογάν και Οριόλ Ρομέου που κατάφεραν να τους εγγράψουν την ύστατη στιγμή και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και ορισμένα κενά στα μετόπισθεν που απείλησαν τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν.

Το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ήταν αναμενόμενο και ύστερα από μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του, ο Ραφίνια εκνευρίστηκε σε μία αντεπίθεση και χτύπησε με αγκωνιά αντίπαλο που τον εμπόδιζε. Η αποβολή του προκάλεσε προβλήματα στους Καταλανούς, με τον Τσάβι να αποσύρει στην ανάπαυλα τον Αντρέας Κρίστενσεν και να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας τον Φρένκι ντε Γιονγκ.

Στο 2ο μέρος η Μπαρτσελόνα είχε ξανά την κατοχή, οι παίκτες του Χοσέ Μπορδαλάς είχαν και πάλι άγρια μαρκαρίσματα στη φαρέτρα τους και στο 57′ αποβλήθηκε ο Χάιμε Μάτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η μπάλα βρισκόταν διαρκώς στο γήπεδο της Χετάφε, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε λίγες μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 70′ ήταν η σειρά του Τσάβι να αποβληθεί, έχοντας ήδη δώσει εντολή για να μπει στον αγώνα ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ και λίγο αργότερα ο Ανσού Φατί. Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος, μέχρι το 9ο λεπτό των καθυστερήσεων και τη φάση του παιχνιδιού.

Η Μπαρτσελόνα ζήτησε πέναλτι, όμως πριν από την ανατροπή στην περιοχή του Ρόναλντ Αραούχο, ο διαιτητής είδε στο VIDEO χέρι του Γκάβι κι έτσι δεν σφύριξε πέναλτι.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Αλμερία – Ράγιο Βαγεκάνο 0-2 (20′ πέν. Παλαθόν, 28′ πέν. Εντεκά)
Σεβίλλη – Βαλένθια 1-2 (69′ Εν Νεσιρί / 60′ Ντιακαμπί, 88′ Γκέρα)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ζιρόνα 1-1 (5′ Κούμπο / 72′ Ντόβμπικ)
Λας Πάλμας – Μαγιόρκα 1-1 (29′ πέν. Βιέρα / 70′ Ράιγιο)
Αθλέτιθ – Ρεάλ 0-2 (28′ Ροντρίγκο, 36′ Μπέλιγχαμ)
Θέλτα – Οσασούνα 0-2 (24′ Ρ. Γκαρθία, 74′ Γκόμεθ)
Βιγιαρεάλ – Μπέτις 1-2 (61′ Κουένκα / 20′ Πέρεθ, 90+5′ Ζοζέ)
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 0-0
14/08 20:30 Κάντιθ – Αλαβές
14/08 22:00 Ατλέτικο – Γρανάδα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.