Επικοινωνία του Κροάτη πρωθυπουργού με Μητσοτάκη: Καταδίκασε τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τα οποία δολοφονήθηκε ένας φίλος της ΑΕΚ, καταδίκασε η κυβέρνηση της Κροατίας, ενώ επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της κροατικής κυβέρνησης:

«Αυτού του είδους οι συμπεριφορές των φιλάθλων είναι αντίθετη με τον αθλητισμό που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για το Champions League, μεταξύ της πρωταθλήτριας Κροατίας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ, είδαμε φρικτές εικόνες στην Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί έβλαψαν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων της Κροατίας και της εθνικής σε μία αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Αναμένουμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους των επεισοδίων, τον θάνατο και τον τραυματισμό οπαδών. Σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η Πρεσβεία της Κροατία στην Αθήνα για τους 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.