Φλόκα Αρχ. Ολυμπίας: Το στερνό αντίο στη δημοσιογράφο Ίσμα Τουλάτου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τελευταίο αντίο στην δημοσιογράφο Ίσμα (Ισμήνη) Τουλάτου, είπαν τα μέλη της οικογένειας της, οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, στο χωριό Φλόκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η έμπειρη συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του χωριού, που βρίσκεται δίπλα στο θέατρο Ολύμπια, που αποτελεί και την έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας…

Θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε έναν χώρο πολιτισμού, που έχει φιλοξενήσει ακόμα και ιερά τέρατα της τέχνης όπως ο Μιχάηλ Μπαρίσνικοφ, ενώ έχουν παίξει όλοι οι κορυφαίοι έλληνες ηθοποιοί και τραγουδήσει επίσης μεγάλοι ερμηνευτές της χώρας μας. Μα κυρίως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον εμβληματικό χώρο του παγκόσμιου πολιτισμού, αυτόν της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ Ίσμα Τουλάτου έφυγε από τη ζωή το πρωί της περασμένης Κυριακής, ενώ διένυε τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατέρρευσε ξαφνικά τη στιγμή που βρισκόταν στο σπίτι της, μπροστά στα μάτια της ηλικιωμένης μητέρας της, λίγο πριν πάρει το μεγαλύτερο δώρο της ζωής και γίνει και η ίδια μητέρα…

Το κλίμα στο χωριό από νωρίς το Σάββατο ήταν βαρύ. Ακόμα και οι κάτοικοι που δεν την γνώριζαν καλά, αλλά την είχαν συναντήσει όταν επισκέπτονταν το χωριό, ήταν συγκλονισμένοι από τον πρόωρο θάνατο της από εγκεφαλική αιμορραγία σε ηλικία 52 ετών.

Συγκεντρώθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους για το ύστατο χαίρε… Και οι εκκλησία πέρα από τον κόσμο γέμισε με στεφάνια. Μεταξύ άλλων από την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Άλτερ Εγκο Μίντια και το Βήμα που εργαζόταν, τους συναδέλφους και φίλους που απέκτησε σε αυτή τη μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στην δημοσιογραφία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.