Ναυάγιο στην Πύλο: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η είδηση του τραγικού ναυγίου στην Πύλο με τους δεκάδες νεκρούς κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς μεγάλα ξένα ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορά.

Όπως το βρετανικό BBC, το οποίο στην ηλεκτρονική έκδοση του τονίζει ότι πρόκειται για το ναυάγιο με τους περισσότερους νεκρούς στα ανοιχτά της Ελλάδας για το 2023. «Δεκάδες σκοτώνονται καθώς μεταναστευτικό πλοίο αναποδογύρισε ανοιχτά της Ελλάδας», γράφει.

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters στον τίτλο του γράφει: «Πλήθος ανθρώπων πνίγηκε στο πιο θανατηφόρο ναυάγιο μεταναστών της Ελλάδας φέτος».

Το France24 μετέδωσε ότι «τουλάχιστον 78 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους στο ναυάγιο», αλλά σημειώνει πως ο φόβος για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών είναι πολύ μεγάλος.

«Δεκάδες άνθρωποι έχουν πνιγεί αφού ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε μετανάστες αναποδογύρισε ανοιχτά των ακτών της Ελλάδας», ανέφερε το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle. Επιπλέον σημειώνει ότι πηγή του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξέφρασε φόβους πως οι νεκροί και οι αγνοούμενοι θα αυξηθούν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.