Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα στη Γερμανία και τα πωλούσαν στην Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνελήφθη μέλος του κυκλώματος που παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, πλαστογραφούσε τους χαρακτηριστικούς τους αριθμούς και το πωλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές

Ένα πολυτελές όχημα από τη Γερμανία που εντοπίστηκε στο Περιστέρι οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κλεμμένων πολυτελών οχημάτων.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη 44χρονος μέλος της οργάνωσης κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και πλαστογραφίες.

Από τη Γερμανία στο Περιστέρι

Ειδικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία  στις 23-6-2023, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν στην περιοχή του Περιστερίου όχημα, το οποίο είχε κλαπεί από τη Γερμανία και το έθεσαν σε επιτήρηση.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε διατεθεί προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, εντός του οποίου εντοπίστηκε ο 44χρονος ιδιοκτήτης του και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες δραστηριοποιείται στην κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή οχήματα, ορισμένες φορές και σε χώρους στάθμευσης αεροδρομίου, παραβίαζαν τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτά, τα έθεταν σε λειτουργία κατόπιν χρήσης ειδικού εξοπλισμού απενεργοποίησης των συστημάτων ασφαλείας τους (συναγερμοί, immobilizer) και τα αφαιρούσαν.

Μετά την παρέλευση ορισμένων ημερών, τα μετέφεραν στη Γαλλία και στην Ελλάδα προκειμένου να διατεθούν προς περεταίρω πώληση, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Ο 44χρονος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, παραλάμβανε τα ανωτέρω οχήματα και πλαστογραφούσε τους χαρακτηριστικούς τους αριθμούς, καθιστώντας τα νόμιμα και διαθέτοντάς τα προς πώληση σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τη Γερμανία.

Από την έως τώρα έρευνα η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα 220.000 ευρώ.

Τα ευρήματα

Στην κατοχή του, εντός του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, καθώς και στον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

6 αυτοκίνητα,
3 κλειδιά αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που έθετε σε λειτουργία το προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα,
61 πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας,
το χρηματικό ποσό των -1.970- ευρώ,
κινητό τηλέφωνο και
2 άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.