«Διπλή ζωή»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο αγαπημένος Πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς, έγραψε στο fb για το νέο του πόνημα:

Τα διπλά ζευγάρια  των μορφών στο εξώφυλλο του καινούριου μου μυθιστορήματος περιγράφει το θέμα του.  Η «Διπλή ζωή» τοποθετείται στο κέντρο του σημερινού κόσμου των  ραγδαίων εξελίξεων. Νέα ερωτικά ήθη αναφύονται, γίνονται ορατοί τρόποι ερωτικής ζωής και έκφρασης που σχετίζονται με τη δημιουργία καινοφανών  μορφών οικογένειας :  ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα συμβίωσης, πολυγαμικές σχέσεις και ανταλλαγή εραστών (swinging), αμφισεξουαλικές σχέσεις, μονογονεϊκές οικογένειες,  παρένθετες μητέρες και γέννηση παιδιών από τράπεζα σπέρματος. Ό,τι ξέραμε για θέματα που αφορούσαν την ‘πίστη’, την ‘μοιχεία’, τον ‘έρωτα’,  την ‘αγάπη’, τη ‘σεξουαλική συμπεριφορά’ και κατ’ επέκταση τα όρια ελευθερίας μέσα σ’ ένα γάμο, τίθενται υπό επανέλεγχο.

Παράλληλα καταγράφεται ο αντίκτυπος που έχουν οι δομικές αυτές οικογενειακές αλλαγές στα παιδιά των οικογενειών τα μεγαλωμένα στις δυο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα – στις ψηφιακές δηλαδή γενιές των Millennials και την Generation   Z.  Δίνεται φωνή στις δύο αυτές γενιές να  εκφράσουν τις αντιθέσεις τους, την αμηχανία τους, την αδυναμία τους να συνομιλήσουν με τους δικούς τους, τα αδιέξοδα τους, τις σεξουαλικές τους αμφιθυμίες και αναζητήσεις τους.  Ψάχνουν κάποιες διεξόδους για να μπορέσουν να κατανοήσουν, να υπάρξουν, όμως οι βεβαιότητες έχουν μειωθεί. 

   Ο αφηγητής μου στο μυθιστόρημα δεν παίρνει θέση. Μένει εντελώς αμέτοχος και αφήνει ανεπηρέαστο τον αναγνώστη να κρίνει πού βρίσκεται η αλήθεια του polyamorous ήρωα Παύλου Παυλή και πού το ψέμα του. Να αποφασίσει ποιο το σωστό και ποιο το λάθος στις συμπεριφορές των ηρώων. Στόχος μου να εμπλέξω τον αναγνώστη  σ’ ένα διανοητικό, απολαυστικό παιχνίδι για δυνατούς  λύτες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.