Ημερίδα στο «Επίκεντρο»: “Προκλήσεις στην Σχολική Ζωή – Εργοθεραπευτικές Προοπτικές”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ ΝΠΔΔ) έχει την τιμή να ανακοινώσει τη διοργάνωση της 1ης Προσυνεδριακής Ημερίδας του 3ου Περιφερειακού Τμήματος στην Πάτρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, στον Πολυχώρο Επίκεντρο +, Αγίου Διονυσίου 36 & Νόρμαν16.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων προετοιμασίας για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εργοθεραπείας, με τίτλο «Ανθρώπινο Έργο: Υγεία και Δικαιοσύνη στην Καθημερινή Ζωή», που θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2025 στην Αθήνα.

Το θέμα της ημερίδας, «Προκλήσεις στην Σχολική Ζωή – Εργοθεραπευτικές Προοπτικές», αγγίζει τις σύνθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο σχολικό περιβάλλον και την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ εργοθεραπευτών, ειδικών αγωγής, γιατρών, εκπαιδευτικών και γονέων για την υποστήριξή τους. Η σχολική ζωή δεν περιορίζεται μόνο στη μάθηση, αλλά αποτελεί έναν δυναμικό χώρο κοινωνικής αλληλεπίδρασης, συναισθηματικής ανάπτυξης και παιχνιδιού, όπου συχνά αναδεικνύονται δυσκολίες στη λειτουργικότητα των παιδιών. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις ικανότητες των μαθητών μέσω κατάλληλων προσεγγίσεων και παρεμβάσεων, δίνοντάς τους τα εφόδια για να επιτύχουν.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

  • Προκλήσεις για τους ειδικούς και εκπαιδευτικούς στην Πρώτη Σχολική Ηλικία
  • Θεραπεία – Προσαρμογές – Προτάσεις στο Πλαίσιο του Σχολείου
  • Διεπιστημονική Προσέγγιση και Προοπτικές στο Σχολικό Περιβάλλον

Καταξιωμένοι επιστήμονες θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές συζητήσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του έργου των εργοθεραπευτών.

Η Ημερίδα στοχεύει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και γνώσης για όλους τους συμμετέχοντες, ενισχύοντας την αποστολή μας να στηρίξουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, φιλοδοξούμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς για τις νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση, τη θεραπεία και την υποστήριξη των παιδιών με λειτουργικές δυσκολίες.

Σας προσκαλούμε θερμά να παρευρεθείτε και να συμβάλετε με την παρουσία σας στην επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές μας.

Πληροφορίες και δωρεάν δηλώσεις συμμετοχής: https://pse.org.gr/patra2024/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.