Euro 2024: Ο Ντάνι Όλμο είναι ο απόλυτος game changer της Ισπανίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ισπανία πέτυχε μια τεράστια νίκη λίγο πριν από την εκπνοή της παράτασης κόντρα στη Γερμανία, με τον Μερίνο να είναι ο λυτρωτής της ομάδας του Λουίς Ντε Λα Φουέντε στο 119′ μετά από γέμισμα του Ντάνι Όλμο.

Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ για τους Ίβηρες και ήταν ο κορυφαίος παίκτης τους, αν και πέρασε στο ματς ως αλλαγή λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο Πέδρι στο γόνατο νωρίς στο ματς.

Αν και μπήκε νωρίς στο παιχνίδι και είχε τον χρόνο να πετύχει όσα πέτυχε, ο Ντάνι Όλμο εξελίσσεται στον κορυφαίο game changer στην ιστορία των Euro με δύο γκολ και δύο ασίστ, καθώς περισσότερα στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει πετύχει μόνο ο Σεσκ Φάμπρεγκας.

Όσα έκανε ο Ντάνι Όλμο κόντρα στη Γερμανία
Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε για 112 λεπτά, καθώς έμεινε σε όλο το ματς μέχρι και το τέλος της παράτασης. Συνολικά ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 66 ενέργειες με την μπάλα, εκ των οποίων οι τρεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή του Μάνουελ Νόιερ.

Το πιο μελανό σημείο της εμφάνισής του ήταν ή όχι και τόσο μεγάλη ευστοχία που είχε στς πάσες, καθώς οι 32 από τις 42 ήταν εύστοχες πάσες.

Οι ενέργειες του Ντάνι Όλμο κόντρα στη Γερμανία
Ο Όλμο είχε συνολικά στο παιχνίδι τρεις τελικές των οποίων η αξία ήταν 0.15 xGoals. Η καλύτερη ευκαιρία του ήταν εκείνη που μετουσίωσε και σε γκολ καθώς έγραψε 0.09 xGoals, ενώ να σημειωθεί ότι τα δύο από τα τρία σουτ που έκανε ήταν έξω από την περιοχή.

Ο Ισπανός μέσος έφτιαξε τρεις τελικές για τους συμπαίκτες του, ενώ είχε 4/5 πετυχημένες ντρίμπλες και συνολικά κέρδισε τις οκτώ από τις 13 μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του.Η αμυντική του συνεισφορά ήταν μικρή, με ένα μόλις κλέψιμο, ωσ

τόσο απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Ντε Λα Φουέντε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.