Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου: Απόφαση για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έως την Δευτέρα 29-7

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου με πρόεδρο τον Γεώργιο Αγγελόπουλο, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως μετά από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου & να απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων από την Παρασκευή 26 έως και την Δευτέρα 29-7-2024.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου τονίζει τα εξής:

Συνάδελφοι,

Αντιστεκόμαστε στην απαράδεκτη για το Ιατρικό Λειτούργημα προωθούμενη Νομοθετική Ρύθμιση του Υπ. Υγείας σχετικά με την επίταξη των Ιδιωτών Ιατρών και απαιτούμε την απόσυρση αυτής.

Τα κενά στο Ε.Σ.Υ. είναι ένα πρόβλημα χρόνων, που αντί ο εκάστοτε υπουργός να φροντίσει να το λύσει, το αφήνει να γιγαντωθεί, με αποτέλεσμα σήμερα το Ε.Σ.Υ. να έχει “αποψιλωθεί” από ιατρούς.

Όταν οι ιατρικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται για τις κενές θέσεις ιατρών και απαιτούν διορισμούς συναδέλφων κι αύξηση των αποδοχών των νοσοκομειακών ιατρών,

οι εκάστοτε διοικητές των νοσοκομείων αρκούνται να δηλώνουν ότι οι γιατροί υπερβάλλουν… μέχρι που ξαφνικά ανακαλύπτουν ή αφήνουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια…

Ζητάμε διορισμούς ιατρών, προκειμένου οι κενές θέσεις να καλυφθούν από μόνιμους ιατρούς, με ικανοποιητικές αμοιβές, κι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ζητάμε κίνητρα, οικονομικά κι άλλα, προκειμένου συνάδελφοι να επανδρώσουν τα νοσοκομεία των “άγονων περιοχών” και των νησιών.

Απέναντι σε έναν υπουργό που καθημερινά διασύρει και ευτελίζει τους ιατρούς, απέναντι στις καθημερινές απειλές, απαντάμε με συντεταγμένες κινήσεις, ομόφωνα, οι ιατροί από όλη την Ελλάδα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Δ.Σ. του ΠΙΣ και επικύρωσε η ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, απέχουμε από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπεμπτικών.

Συνταγογραφούμε τα φάρμακα των ασθενών και τα παραπεμπτικά των ασθενών χειρόγραφα, κι όχι ηλεκτρονικά.

Της απόφασης εξαιρούνται επείγοντα περιστατικά κι ασθενείς ΑμεΑ.

Διανέμουμε στους ασθενείς το Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ της 23/7/2024, και τους εξηγούμε πως αν δεν αντιδράσουμε εμείς, σε λίγα χρόνια τα ιδιωτικά ιατρεία θα έχουν κλείσει, το Ε.Σ.Υ. θα έχει αλωθεί και η πλειοψηφία των ιατρών θα έχουν μεταναστεύσει σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Συμμετέχουμε όλοι οι ιδιώτες και οι συμβεβλημένοι γιατροί στην κινητοποίηση, στέλνουμε μήνυμα ενότητας του ιατρικού κλάδου, απαιτούμε την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης, απαντάμε πως δεν φοβόμαστε τις απειλές, και πως θα διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία και τα συμφέροντα των ασθενών, των ιατρών και της κοινωνίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.