«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον ΑΜΛΕΤ, το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδηυποδέχεταιστις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μέσα από την παράσταση μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον ΑναστάσηΡοϊλό στον ρόλο του Άμλετ.

Ο Σαίξπηρ με τον Άμλετ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό.

Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις αίματος δεν σημαίνουν τίποτε. Ένας «ετοιμόρροπος» κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας….

Μετάφραση Γιώργος Χειμωνάς, Επεξεργασία Κειμένου- Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης, Μουσική – Σταύρος Γασπαράτος, Σκηνικά-ΜικαέλλαΛιάκατα, Κοστούμια  –  Βασιλική Συρμά, Κινησιολογική Επεξεργασία – Πατρίσια Απέργη, Φωτισμοί – Νίκος Σωτηρόπουλος, Σπαθογραφίες – ΑναστασηςΡοϊλός, Βοηθός Σκηνοθέτη – Κατερίνα Λιαποπούλου, Επικοινωνία -Ειρήνη Λάγουρου, Φωτογραφίες -ΕλίναΓιουνανλή, Artwork -Θωμάς Παλυβός.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:ΑναστάσηςΡοϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, ΘοδωρήςςΣκυφτούλης, Θανάσης Δοβρής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: Τιμές εισιτηρίων: 17, 18 , 20 €

Προπώληση:more.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.