Η Σερβία έριξε τριάρα στην Σουηδία με ασίστ από Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς, στέλνοντας μήνυμα ενόψει Euro

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σερβία ρίχνεται στη μάχη του Euro 2024 στις 16 Ιουνίου αντιμετωπίζοντας την Αγγλία και στην πρόβα τζενεράλε στην οποία πήρε μέρος το βράδυ του Σαββάτου (8/6) έδειξε πως θα είναι κάτι παραπάνω από σκληρό καρύδι για τα “τρία λιοντάρια”.

Αυτό το πέτυχε μέσα από την πειστική εμφάνισή της στην “Friends Arena” απέναντι στην Σουηδία, με τους Σκανδιναβούς να έχουν μεν την υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή (63%-37%) και να ολοκληρώνουν το ματς με 20 τελικές αλλά τους πλάβι να έχουν ουσία και φαντασία στο παιχνίδι τους, για να πανηγυρίσουν στο φινάλε μία σπουδαία και συνάμα ευρεία νίκη με 3-0.

Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς άνοιξε το σκορ για την Σερβία στο 18ο λεπτό από ασίστ του εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήρθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς που είχε και αυτό άρωμα… Super League.

Τούτη τη φορά ήταν η σειρά του Φιλίπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού, να τροφοδοτήσει τον δεινό σκόρερ Μίτροβιτς, με τον κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας να το προσθέτει στο 70ο λεπτό ο Τάντιτς που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως οι Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς ήταν στο αρχικό σχήμα της Σερβίας και αντικαταστάθηκαν στο δεύτερο μέρος (ο πρώτος από τον Γιόβιτς στο 71′, ο δεύτερος από τον Κόστιτς στο 62′) ενώ από πλευράς Σουηδίας πήρε φανέλα βασικού ο Νίκλας Ελίασον και έγινε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κρατ, Χίεν, Λίντελεφ (79′ Στάρφελτ), Καγιούστε, Κουλουσέβσκι, Σαλέτρος, Φόρσμπεργκ (62′ Σβέντμπεργκ), Ελίασον (46′ Λάρσον), Νίλσον (46′ Ίσακ), Ελάνγκα (62′ Χολμ)
ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Στόγιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (71′ Γιόβιτς), Ίλιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (71′ Μπιρμάντσεβιτς), Λούκις (46′ Γκουντέλι), Μλαντένοβιτς (62′ Κόστιτς), Βλάχοβιτς (79′ Σάμαρτζιτς), Μίτροβιτς (62′ Τάντιτς)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.