Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στη Λέσβο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, περιόδευσε σήμερα στη Λέσβο, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη.

Η Υφυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία της με αυτοψία στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης». Ακολούθως συναντήθηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών Αριστείδη Οφίδη, με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Στρατή Χριστόφα, με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάρη Μολυβιάτη και με Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΚΤΕΛ, με τους οποίους συζήτησαν εκτενώς για τη λειτουργία, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών της περιοχής, μέσω των ρυθμίσεων που αφορούν:

· Στη διευκόλυνση της μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων (αύξηση της αποζημίωσης από 50% σε 100%).

· Στις δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακινήσεις των ΑμεΑ, των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους.

· Στις πρόσφατες οικονομικές ενισχύσεις των ΚΤΕΛ από κρατικές επιχορηγήσεις, ύψους 296.969,17 Ευρώ.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο.

Συναντήθηκαν επίσης με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών ΤΑΞΙ Μυτιλήνης, Κώστα Νέστορα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση, η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε ότι η πολύ υψηλή επιδότηση (τουλάχιστον €22.500 ανά όχημα), που παρέχεται μέσω του προγράμματος «πράσινα ταξί» για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση των μεταφορών, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, για πόλεις με λιγότερο θόρυβο και καλύτερη οδική ασφάλεια, φιλικές προς το περιβάλλον και τον πολίτη.

Ακολούθως επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης και συζήτησαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Σεβδυνίδη, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, όπου συνομίλησαν με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχο του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Κυπριωτέλλη.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Θέρμη, στη Μονή Ταξιάρχη στο Μανταμάδο και στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αγιάσο, όπου η Υφυπουργός συνομίλησε με πολίτες και με επιχειρηματίες της περιοχής, για θέματα που τους απασχολούν, όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με τις ελληνικές προτεραιότητες. Τόνισε επίσης ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και ποιοτικές θέσεις εργασίας, αποτέλεσμα των οποίων είναι και η θεαματική μείωση της ανεργίας μετά το 2019.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.