Πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας – Μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων (φωτο&βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

21:08: Καλύτερη φαίνεται να είναι η κατάσταση με την μεγάλη πυρκαγιά στον Άνω Πλατανίτη.

Νεότερα: Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνολικά στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 75 άτομα, με τρία πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα εστάλησαν δύο επείγουσες ειδοποιήσεις από το 112.

Όλοι όσοι βρίσκονται στον Άνω Πλατανίτη καλούνται να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο, αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, ενώ στο δεύτερο ζητείται από τους ανθρώπους που βρίσκονται σε Μολύκρειο και Φραγκέικα να απομακρυνθούν προς Αντίρριο.

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Πρώτη ενημέρωση: Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην περιοχή Πλατανίτης Ναυπακτίας. Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Ναύπακτο και την Πάτρα.

Εχουν «σηκωθεί» έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο.

Λίγο πριν τις 16:30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Άνω Πλατανίτη προς Ναύπακτο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.