Οι επιδόσεις των αχαιών με τα κόμματά τους – Πόσους σταυρούς έλαβαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρεις ευρωβουλευτές “κατάφερε” να στείλει η Αχαΐα από τους 20 υποψηφίους που είτε κατάγονται είτε έχουν αναφορά στην περιοχή και διεκδικούσαν την ψήφο μας.

Ο Νίκος Παπανδρέου με ιστορική διαδρομή της οικογένειας στην Αχαΐα εξελέγη πρώτος στο ΠΑΣΟΚ με 121.677 ψήφους.

Ο Αιγιώτης ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης είναι και επίσημα ο μοναδικός ευρωβουλευτής του η ΝΙΚΗ στέλνει στην ευρωβουλή, καθώς εξελέγη πρώτος με 41.551 σταυρούς.

Καλή επίδοση πέτυχε και η πατρινή Άννα Μαρία Ρογδάκη, δεδομένου ότι πάλευε με “μεγαθήρια” στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και είχε μόλις έναν περίπου μήνα προεκλογικού αγώνα. Κατάφερε να εξασφαλίσει 13.349 σταυρούς προτίμησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη να κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία , αλλά έχει χρόνια τώρα “πολιτογραφηθεί” πατρινιά, όμως δεν μπόρεσε να πλασαριστεί σε υψηλή θέση και έμεινε στην 35η με 8.027 σταυρούς.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος κατετάγη 25ος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με 15.666 σταυρούς.

Στη Νίκη ο πατρινός ορθοδοντικός Φώτης Ηλιόπουλος έκανε μια αξιοπρόσεκτη παρουσία, καθώς εξασφάλισε την 18η θέση και 8.124 ψήφους στην πρώτη του εμφάνιση στην πολιτική σκηνή.

Ενώ ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ήλθε τρίτος κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο της Νίκς με 19.882 ψήφους.

Εξάλλου, ο αντιδήμαρχος Ρίου Ευάγγελος Κατσακούλης έλαβε την 26η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ λαμβάνοντας 12.632 σταυρούς.

Την 21η έλαβε η Βίκυ Νταβλούρου, κόρη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρου με 3.129 ψήφους, στο συνδυασμό “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπου΄λου, που εξελέγη.

Στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πατρινός δικηγόρος Ανδρέας Ρέγκλης πήρε μόλις την 30ο θέση στο ψηφοδέλτιο εξασφαλίζοντας 2.769 ψήφους.

Οσο για τον πατρινό Ανδρέα Λοβέρδο , που ηγήθηκε του συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ , μετά τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του κόμματος έλαβε μόλις 25.031 ψήφους . Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατετάγη 5ος στο ψηφοδέλτιο με 3.497 σταυρούς και η αιγιώτισσα Αιμιλία Κακαβάνη ήταν 14η με 1.877 ψήφους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.