Πάτρα: Νέα διάρρηξη στην περιοχή Ρωμανού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα διάρρηξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024 στην οδό Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού Πάτρών.

Επισημαίνεται ότι διάρρηξη σε αποθηκευτικό χώρο οικίας στον οικισμό Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού Πατρών είχε προηγηθεί και τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, οι διαρρήκτες αρχικώς σκαρφάλωσαν φράκτη περιφραγμένου οικοπέδου επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον της παράπλευρης βοηθητικής οδού της Περιμετρικής Πατρών. Εν συνεχεία, εισήλθαν εντός της αυλής οικίας, με απούσα την ιδιοκτησία, έσπασαν τα σιδερένια κάγκελα και τα τζάμια θύρας αποθηκευτικού χώρου ευρισκόμενου στην νότια πλευρά όπου φυλάσσονταν γεωργικά εργαλεία και συναφή αντικείμενα, μπήκαν μέσα και πήραν ένα αλυσοπρίονο και δυο ψαλίδες κλαδέματος.

Από τον θόρυβο της θραύσης των σιδερένιων κάγκελων και των τζαμιών έγιναν αντιληπτοί από σκύλους γειτονικών οικιών. Με τα γαβγίσματά τους ξύπνησαν τους ιδιοκτήτες των γύρω σπιτιών οι οποίοι άναψαν φοβισμένοι τα φώτα των βεραντών τους να δουν τι συμβαίνει. Έπειτα, οι δράστες διέφυγαν μες στην σκοτεινιά της νύχτας καθώς η περιοχή έχει πυκνά δέντρα και δεν φωτίζεται επαρκώς επί της δημοσίας οδού. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία.

Επισημαίνεται, από τους κατοικούς πως δεν είναι η πρώτη φορά που η οικιστική γειτονιά Ζωοδόχου Πηγής Ρωμανού μπαίνει στο στόχαστρο διαρρηκτών. Υπογραμμίζεται μάλιστα οτι η ίδια ιδιοκτησία υπέστη ξανά διάρρηξη και πριν από λίγους μήνες. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πόλο έλξης ύποπτων περιφερόμενων ατόμων με αυτοκίνητα ή δίκυκλα κατά τις νυχτερινές ώρες από παλαιότερα, με συνέπεια οι κάτοικοι να νιώθουν διαρκώς ανασφαλείς και φοβισμένοι.
Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, έχουν ενημερωθεί κατ΄ επανάληψιν προφορικώς και γραπτώς, εδώ και πολύ καιρό αλλά και με καταγγελίες στα μέσα ενημέρωσης για την ανάγκη λήψης μέτρων αστυνόμευσης και προστασίας των κατοίκων όμως η περιοχή έχει αφεθεί την τύχη της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.