Πάτρα: Κλειστά από σήμερα τα Δικαστήρια λόγω ευρωεκλογών – Πότε επαναλειτουργούν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην αναστολή της λειτουργίας θα προχωρήσουν από σήμερα μέχρι και τις 12 Ιουνίου τα δικαστήρια όλης της χώρας ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Φυσικά κλειστά θα είναι και τα Δικαστήρια της Πάτρας.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από την έναρξη της αναστολής και δεν θα ολοκληρωθούν την ίδια ημέρα, θα συνεχιστούν μετά τη λήξη της αναστολής.

Εξαιρούνται της αναστολής οι περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας και διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, οι υποθέσεις με κίνδυνο παραγραφής, οι υποθέσεις κακουργημάτων ή πλημμελημάτων ανηλίκων (εφόσον, αν τις τελούσε ενήλικος, θα θεωρούνταν κακούργημα), με προσωρινά κρατούμενους και με επικείμενη λήξη του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Επίσης, εξαιρούνται οι περιπτώσεις έναρξης των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, καθώς και άλλα ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.