Νίκος Θεοδωρόπουλος: Επιστολή – Απολογισμός Προέδρου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάτρας αναφέρει:

Συναδέλφισσα συνάδελφε,

Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καθώς των αντιπροσώπων στη ΓΣ της Ομοσπονδίας. Οι εκλογές θα γίνουν με το ΝΕΟ καταστατικό του Συλλόγου καθώς μετά από 20 και πλέον χρόνια διαβουλεύσεων καταφέραμε και αλλάξαμε το καταστατικό μας και μαζί και το όνομα του Συλλόγου μας αφού Σύλλογος εφεξής θα ονομάζεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας και όχι Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας γεγονός που δικαιώνει μετά από τόσα χρόνια του συναδέλφους μας των ειδικοτήτων.Επίσης οι εκλογές θα γίνονται κάθε δύο έτη και όχι ανά έτος και έτσι θα εξοικονομούμε από τα έξοδα των εκλογών σημαντικά ποσά( περίπου 7.000ευρώ για κάθε εκλογική διαδικασία).

Η αλλαγή του καταστατικού λοιπόν αποτελεί μια σπουδαία κατάκτηση όχι μόνο του ΔΣ αλλά ολόκληρου του Συλλόγου μας και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις παρατάξεις που με ενότητα και αμοιβαίες υποχωρήσεις προχωρήσαμε σε αυτή την σημαντική αλλαγή που βάλτωνε όλο αυτόν τον καιρό.

Επίσης άλλη μια σημαντική κατάκτηση για τους συναδέλφους που πραγματοποιήθηκε την τελευταία συνδικαλιστική χρονιά είναι ότι αποκτήσαμε Νομικό Σύμβουλο τον οποίο μπορούν οι συνάδελφοι δωρεάν να χρησιμοποιούν για όλες τις υποθέσεις που αφορούν την εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Ακόμη σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τους συναδέλφους ήμασταν παρόντες διατηρώντας το κύρος του συλλόγου ψηλά. Για παράδειγμα στο μείζον ζήτημα της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης ήμασταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα διοργανώνοντας πολλές δράσεις.

Παράλληλα ο Σύλλογος εκτός από τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις πραγματοποίησε και άλλες δράσεις. Διοργανώσαμε μια άκρως πετυχημένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τη συμμετοχή Χορευτικού μας, σε συνέχεια της περσινής προσπάθειάς μας, στην οποία βραβεύσαμε του συναδέλφους που έφυγαν με σύνταξη την τελευταία χρονιά. Επίσης διοργανώσαμε δύο εθελοντικές αιμοδοσίες για να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος του Συλλόγου .Τέλος δημιουργήσαμε ξανά την ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου μας ενώ στηρίξαμε και ενισχύσαμε την ομάδα μπάσκετ και την Θεατρική Ομάδα.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Συναδέλφισσα συνάδελφε,

Στις 18 Ιουνίου καλούμαστε να επιλέξουμε του εκπροσώπους μας με πολλήπροσοχήγιατί θεωρώότι βρισκόμαστεσε κομβικό σημείο σε όλα τα ζητήματα που αφορούντον κλάδο μας. Διανύουμε δύσκολη εποχή γιατί ζούμε την Μάχη Δύο Κόσμων: Από τη μία ένας κόσμος που λειτουργεί με ορισμένα αξιακά χαρακτηριστικά υπεράσπισης του Δημοσίου Σχολείου και του κοινού καλού του κλάδου και των συναδέλφων και από την άλλη ένας κόσμος που λειτουργεί με μια λογική κόστους-οφέλους δηλαδή τι παίρνω ,τι χάνω ,τι κερδίζω.Και αυτοί οι κόσμοι εκπροσωπούνται από συνδικαλιστικά στελέχη που βρίσκονται σε όλες τις παρατάξεις. Δεν είναι λοιπόν παραταξιακό το ζήτημα αλλά τι είδους ταυτοτικά χαρακτηριστικά έχει ο καθένας μας που βρίσκεται σε κάθε παράταξη. Τα πρόσωπα είναι που παίζουν ρόλο σε κάθε παράταξη.

Επειδή λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να επικρατήσει στη μάχη αυτή των δύο κόσμων ο πρώτος κόσμος ,ο κόσμος που όπως είπαμε υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης λειτουργώντας με φιλότιμο και λεβεντιά και προπαντός με δικαιοσύνη στα αιτήματα των συναδέλφων για την προάσπιση των συμφερόντων τους και όχι για προσωπικό ή ιδεολογικό –παραταξιακό όφελος, σάς καλώ να στηρίξετε σε όλα τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά,τα καθαρά,τα ξεκάθαρα,αμιγώς συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά.

Στις 18 Ιουνίου λοιπόν ψηφίζουμε κανονικούς Συνδικαλιστές σε όλα τα ψηφοδέλτια.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.