Κοινο_Τοπία: Ξενάγηση στην έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια της προαγωγής του Πολιτισμού και του Αθλητικού ιδεώδους τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7.30μμ θα ξεναγηθεί στην έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού», στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», Κορίνθου 241. Ενός συμβολικού χώρου όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς σε στίχους του οποίου ο Ολυμπιακός Ύμνος ανακρούεται στις τελετές έναρξης και λήξης κάθε Ολυμπιάδας από το 1960

Οι λαμπαδηδρομίες ελάμβαναν χώρα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Μεγάλης Ελλάδας, τουλάχιστον έως τη Ρωμαϊκή περίοδο. Παρέμειναν, ωστόσο, ένας καθαρά ελληνικός πολιτιστικός θεσμός, καθώς οι Ρωμαίοι δεν ενδιαφέρονταν γι’ αυτόν. Θεωρείται πιθανό οι αρχαίες λαμπαδηδρομίες να ενέπνευσαν τον Κάρλ Ντίεμ όταν ο τελευταίος ενσωμάτωσε, μετά το 1936, στους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες τη σκυταλοδρομία της ολυμπιακής φλόγας από την Ελλάδα έως τη διοργανώτρια πόλη.

Για τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στη γραμματεία του συλλόγου στο 2610.622250 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ) & στο 2610.277171 τις υπόλοιπες ώρες, καθώς και στο info@koinotopia.gr Λόγω του περιορισμένου αριθμού θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις.

Η ξενάγηση στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τον Στέφανο Δημητρόπουλο, βοηθό Συντονιστή Πρωταθλημάτων της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής 2004-2007, Αντιπροέδρου Αθλητικού Συλλόγου ΑΟΠ ΕΡΜΗΣ, πρώην αθλητή βόλλευ (Ολυμπιάδα, Απόλλων Πατρών Ερμής Πατρών, Αιγιαλέων)

Ταυτότητα έκθεσης

Διοργάνωση: σπιράλ – Δημοτική Παράταξη Δήμου Πατρέων

Φιλοξενία: Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» Διάρκεια: 24 Μαΐου – 24 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Αλανιάδη

Έρευνα – Συντονισμός: Στέφανος Δημητρόπουλος

Έρευνα: Γεωργία Τσιώτα

Επιμέλεια Κειμένων: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Τεκμηρίωση: Αθανάσιος Κριτσινέλης

Γραφιστικός Σχεδιασμός Έκθεσης: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Γραφιστικός Σχεδιασμός Λογοτύπου αφίσας: Κλαίρη Ζησιμάτου

Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Κωνσταντίνος Γκίρης

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παραολυμπιακή Επιτροπή για την παραχώρηση των δαδών των Παραολυμπιακών Αγώνων, στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου Νήσων για την παραχώρηση εκθεμάτων από το Μουσείο Τύπου και στους κατόχους ιδιωτικών συλλογών που προσέφεραν δάδες και άλλα πολύτιμα εκθέματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.