Δυτική Αχαΐα: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Διονύσης Γκοτσούλιας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκίνηση στη Δυτική Αχαΐα και στην τοπική αυτοδιοίκηση , προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Δύμης, Διονύση Γκοτσούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, νικημένος από σοβαρή ασθένεια.

Πάντα στις επάλξεις, αγαπώντας τον τόπο του, άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στην περιοχή.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 17.00, από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαΐας.

Ποιός ήταν ο Διονύσης Γκοτσούλιας

Ο Διονύσιος Γκοτσούλιας γεννήθηκε το 1955 στην Κάτω Αχαΐα και έχει μια δίδυμη αδερφή. Σημαντικό ρόλο στην ζωή του είχε η μητέρα του, Ευγενία Γκοτσούλια, η οποία καταγόταν από την Χαραυγή, αφού από πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 7 χρονών, ανέλαβε τα ηνία της οικογένειας, λόγω απώλειας του πατέρα του.

Το 1980 παντρεύτηκε την Σπυριδούλα Καπερώνη του Χρύσανθου και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Βασίλη ο οποίος σπούδασε Μ.Β.Α Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ και την Ευγενία, η οποία σπούδασε στο ΑΤΕΙ Διοίκησης και Οικονομίας-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από την οποία και έχει αποκτήσει δυο εγγόνια.

Τελείωσε το εξατάξιο σχολείο της Κάτω Αχαΐας και το 1976-1977 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.

Την περίοδο 1977-1978 φοίτησε στην Σχολή ΚΑΤΕΕ, ως εργοδηγός Δομικών Έργων και στη συνέχεια, ως λάτρης του αθλητισμού, αγωνίστηκε με την φανέλα της Αχαϊκής, επί 11 συνεχή έτη (1974-1985).

Παράλληλα, εργάστηκε, κατά περιόδους, στην Δ.Ε.Η. (στα δίκτυα υψηλής τάσης), στον Ο.Τ.Ε. και στον Ο.Σ.Ε., ενώ από τo Νοέμβριο του 1992 είναι υπάλληλος στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Νέος, ενθουσιώδης, με οράματα και ανησυχίες, καθώς και διάθεση προσφοράς στον τόπο του, θέτει στόχους και αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Η πρώτη επαφή με την πολιτική έγινε το 1986, όταν αποφασίζει να κατέβει στις εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του κ. Δαμαλά, όπου και εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος. Εν συνεχεία, το 1990, εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς, ως Δημοτικός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του κ. Καράμπελα, ο οποίος και του εμπιστεύεται την θέση Αντιδημάρχου Κάτω Αχαΐας, για την περίοδο 1990-1991.

Το 1994, έχοντας διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα και γνώση των αναπτυξιακών προβλημάτων του τόπου του, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά και αποφασίζει να ηγηθεί του συνδυασμού «Συνεργασία για την Αχαγιά», όπου και εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Κάτω Αχαΐας.

Στις εκλογές του 1998, του νεοσύστατου τότε Καποδιστριακού Δήμου και με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία για την Δύμη», εκλέγεται Δήμαρχος Δύμης, με ποσοστό 58%. Για τις επόμενες συνεχής δυο τετραετίες 2002 και 2006, οι πολίτες βλέποντας τα έργα, αλλά και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο, τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με τον ψήφο τους, αφού επανεξελέγην δήμαρχος με τον ίδιο συνδυασμό, και με ποσοστά 56% και 51%, αντίστοιχα.

Την περίοδο της δημαρχιακής θητείας του, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) Ν. Αχαΐας, για τα έτη 1999-2010 και την περίοδο 2007-2010, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

*εφημερίδα “Γνώμη”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.