Δήμος Πατρέων: Eπιχείρηση καθαρισμού μέσα στο δάσος Ομπλού – Κεφαλόβρυσου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Οι κάτοικοι του Σαραβαλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων συνεχίζουν τις δυναμικές πρωτοβουλίες τους για να υπενθυμίσουν την «ξεχασμένη»   σπουδαιότητα για το αστικό και περιαστικό πράσινο και το περιβάλλον, του πανέμορφου δάσους Ομπλού – Κεφαλόβρυσου, που βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές της Πάτρας.

thumbnail_image_67511809.jpg

Μετά τον καθαρισμό   στην περιοχή Τέρμα Μύλου και τη μετατροπή ενός   σκουπιδότοπου σε όμορφο δενδροπερίβολο από τους μαθητές του Γυμνασίου Σαραβαλίου, τον δραστήριο Φιλοδασικό Προοδευτικό Σύλλογο «Άγιος Νικόλαος» και την Τοπική Κοινότητα, που σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής  και την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου, μία ακόμη μεγαλύτερης έκτασης επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μέσα στο δάσος Ομπλού – Κεφαλόβρυσου.

thumbnail_image_123650291.jpg

Το κάλεσμα των τοπικών φορέων  βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του Σαραβαλίου με εντυπωσιακή συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Με την βοήθεια του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και του προσωπικού του Δήμου μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες λάστιχων, επίπλων και σκουπιδιών, επαναφέροντας το δάσος στη φυσική του κατάσταση.

Η Τοπική Κοινότητα, οι φορείς και οι κάτοικοι του Σαραβαλίου με τη συνεχή δράση τους στέλνουν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το δάσος του Ομπλού – Κεφαλόβρυσου, τόσο από όσους ανεύθυνα το ρυπαίνουν, όσο και από όποιον το επιβουλεύεται για ίδιον όφελος.

image_123650291_3.jpg

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση, που θα γίνει με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Περιβάλλοντες, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, είναι σύσκεψη με φορείς της ευρύτερης περιοχής για το ζήτημα της κοπής δένδρων στο δάσος, καθώς και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ρύπανσης του.

Ο Συντονιστής των Εθελοντικών Περιβαλλοντικών Ομάδων της Αντιδημαρχίας  Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου Δημήτρης Σουγλέρης δήλωσε σχετικά:

«Η  δασική ρύπανση με βαριά αντικείμενα είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί παρά τις όποιες επιχειρησιακές δυσκολίες παρουσιάζει λόγω του δύσβατου των δασικών περιοχών. Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες, που απερίσκεπτα, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο κακό κάνουν, να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Ειδικότερα για την αλόγιστη εναπόθεση βαριών αντικειμένων  στα δάση μας, επισημαίνουμε ότι είναι παράλογο, αφού με ένα απλό τηλεφώνημα στο 15190 (αστική χρέωση) ή με ένα αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://patras.sense.city/report ο Δήμος προγραμματισμένα αναλαμβάνει δωρεάν την μεταφορά τους στον προβλεπόμενο οργανωμένο χώρο εναπόθεσης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.