Πανελλαδικές 2024: Τα θέματα σε Πληροφορική, Λατινικά και Χημεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανελλαδικές 2024: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Έτσι, οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ενώ για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΛΑΤΙΝΙΚΑ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΧΗΜΕΙΑ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” πατήστε εδώ

Σημειώνεται ότι από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και παρομοίως, από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου, οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Σχολιασμός θεμάτων – Φροντιστήρια εν τάξη

Λατινικά

Οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν θα αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες κατά την επίλυση των φετινών θεμάτων, αντλούμενα από τα κείμενα 19 και 42 καθώς οι συντακτικές ασκήσει ήταν κατά πολύ λιγότερες σε σχέση με παλαιότερα έτη, ενώ αναφέρονταν σε φαινόμενα που έχουν εξεταστεί πολλές φορές (ενεργητική-παθητική σύνταξη, δικαιολόγηση δευτερεύουσας πρότασης, ανάλυση μετοχής). Στις γραμματικές ασκήσεις, οι εκφωνήσεις ακολούθησαν την μορφή της περσινής χρονιάς, με λιγότερους ιδιόμορφους τύπους, ενώ και φέτος οι μαθητές θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην άσκηση Γ2α, όπου οι ίδιοι καλούνταν να εντοπίσουν τους τύπους και μετά να τους επεξεργαστούν.

Χημεία

Τα φετινά θέματα ήταν χωρίς ασάφειες  αντλούμενα από εδάφια του σχολικού βιβλίου, διαγράμματα και ερωτήσεις θεωρίας. Οι σωστά προετοιμασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα θέματα, τα οποία κάλυπταν το μεγαλύτερο εύρος της εξεταστέας ύλης,  με τις περισσότερες μονάδες να δίνονται σε κεφάλαια, που βάσει προγραμματισμού ύλης, ήταν και αυτά, στα οποία δόθηκε περισσότερος χρόνος για τη διδασκαλία τους και εξάσκηση των μαθητών.

Πληροφορική

Τα θέματα της Πληροφορικής δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες εκπλήξεις και δυσκολίες για τους μαθητές.

Στο θέμα Α για πρώτη φορά οι μαθητές εξετάστηκαν σε καθαρά θέματα θεωρίας, ενώ τα ερωτήματα του θέματος Β απαιτούσαν την εφαρμογή της θεωρίας σε προβλήματα πληροφορικής.

Στο θέμα Γ οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα το ερώτημα Γ4, ενώ στο θέμα Δ τα ερωτήματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν όλοι οι μαθητές.

Θέματα – Απαντήσεις

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2024/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.