Νεανική παραβατικότητα: Πέρασαν χειροπέδες σε 120 άτομα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες παρεμβάσεις τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:

-6.500- έλεγχοι ατόμων,

   -328- προσαγωγές, 

   -120- συλλήψεις, ενώ 

βεβαιώθηκαν -234- παραβάσεις. 

 

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν -1.072- ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:

ελέγχθηκαν -105.881- άτομα,

προσήχθησαν -4.738- και 

συνελήφθησαν -1.764-.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.