Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υποχρέωσή μας να θωρακίσουμε τη Θεσσαλία»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Λάρισα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται κλιμάκιο υπουργών, ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Κουρέτα για τη λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής προστασίας, τον μηχανισμό που αφορά την αντιπυρική προστασία, τον έλεγχο της ροής των ποταμών της περιοχής της Θεσσαλίας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δαπανά πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, μίλησε για τη σημασία της τεχνολογίας «διότι μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μοντέλα που κάνουν πολύ ακριβείς προβλέψεις για την πορεία του φαινομένου», ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η συνεργασία των αρμόδιων φορέων στην προστασία και την πρόληψη.

«Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη πρόοδο συνολικά στη χώρα στο να συνεργαζόμαστε καλύτερα. Η Πυροσβεστική, που έχει τον πρώτο ρόλο, με τις δασικές υπηρεσίες, με τους δήμους, με τις περιφέρειες και την αστυνομία, κάτω από έναν ενιαίο συντονισμό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσεις, προτάσσοντας πάντα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τη Θεσσαλία σε αυτή την δύσκολη και μακρά πορεία αποκατάστασης, αλλά ταυτόχρονα να την θωρακίσουμε απέναντι σε αντίστοιχα φαινόμενα τα οποία μπορεί να ξαναπροκύψουν στο μέλλον. Αλλά και να αντιμετωπίσουμε το δομικό πρόβλημα της λειψυδρίας της Θεσσαλίας, το οποίο δεν είναι καινούργιο», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες φοβάμαι ότι από εδώ και στο εξής μπορεί να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση».

Αναφερόμενος στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ανέφερε ότι «έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία την οποία μπορούμε, αλλά προφανώς όλα αυτά θα κριθούν στο πεδίο και στην αποτελεσματικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τις φωτιές του καλοκαιριού, ευχόμενοι βέβαια να μην πρέπει να ξαναδιαχειριστούμε αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα με αυτά τα οποία μας πόνεσαν τόσο πολύ τον περασμένο χρόνο».

«Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε πιο έτοιμοι. Το τονίζω: δεν λέω ποτέ «θα είμαστε έτοιμοι». Θα είμαστε πιο έτοιμοι. Διότι είναι μια διαρκής προσπάθεια βελτίωσης, δημιουργίας, ενίσχυσης των υποδομών -αυτά θα τα συζητήσουμε και στη συνέχεια-, όπου έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα από την Περιφέρεια, από το κεντρικό κράτος και από τους Δήμους», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.