Κρήτη: Στη φυλακή ο Παλαιστίνιος που φέρεται να κακοποιούσε το 3χρονο κοριτσάκι – Ελεύθερη με όρους η μητέρα του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου Κρήτης, κρίθηκε ο 23χρονος Παλαιστίνιος που φέρεται πως κακοποίησε 3χρονο κορίτσι μέσα σε διαμέρισμα.

Ταυτόχρονα η 20χρονη μητέρα του παιδιού, μετά την απολογία της για τις συνθήκες που βίωνε η 3χρονη, αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους. Έτσι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οφείλει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των απολογιών του στο Δικαστικό Μέγαρο, είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς της μητέρας και του πατέρα της τρίχρονης, δηλώνοντας συγκλονισμένοι για όσα αποκαλύφθηκαν.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 21χρονου Παλαιστίνιου, Μίνως Αποστολάκης τόνισε ότι ο πελάτης του αρνήθηκε ότι χτύπησε το παιδί. Είπε ότι τα χτυπήματα που έχει στο κορμάκι του είναι αποτέλεσμα πτώσης που είχε στο μπάνιο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ενημέρωσε για το ατύχημα την μητέρα του παιδιού που ήταν στη δουλειά αλλά πριν προλάβουν να κάνουν το παραμικρό έφτασαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Από την πλευρά της η μητέρα του παιδιού σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για την κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της.

Μέσα στις επόμενες μέρες και με εντολή της ανακρίτριας, αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών για το οικογενειακό περιβάλλον του τρίχρονου κοριτσιού και για την περίπτωση που το παιδί έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με εισαγγελική εντολή η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού δόθηκε στους παππούδες της μητέρας της.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής όταν κάτοικος της περιοχής του Πόρου τηλεφώνησε την Άμεση Δράση λέγοντας πως τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα κλάματα ενός παιδιού από γειτονικό σπίτι.

Οι αστυνομικοί, σπεύδοντας στο σημείο που τους υπέδειξε ο γείτονας, εντόπισαν μέσα σε διαμέρισμα ένα κοριτσάκι 3 χρονών με μώλωπες στο κεφάλι και το κορμάκι του.

Μαζί του στο διαμέρισμα βρισκόταν ένας 23χρονος Παλαιστίνιος, με την μητέρα του βρέφους να απουσιάζει. Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα ενώ σύμφωνα με το ekriti.gr, αναζητήθηκε και συνελήφθη και η 20χρονη μητέρα του παιδιού.

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρίχρονο παιδί μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ καθώς φέρει και παλαιότερα τραύματα.

Οι Αρχές αφαίρεσαν την επιμέλεια από την μητέρα και το παιδί αναμένεται να μείνει με τον παππού και την γιαγιά της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.