Πώς θα δοθούν οι πρώτες συντάξεις σε οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ρύθμισης για οφειλέτες με χρέη στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ. Τι πρέπει να προσέξουν. Πώς θα δίνεται η δήλωση στις τράπεζες για άρση του τραπεζικού απορρήτου. Το ύψος της σύνταξης.

Ποσά, από 333,33 ευρώ και άνω θα παρακρατεί ο ΕΦΚΑ σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές άνω των 20.000 και έως 30.000 ευρώ. Μάλιστα, εκτιμάται ότι εντός του Αυγούστου θα εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων ή και αγροτών που έχουν συγκεκριμένες οφειλές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα εξέδωσαν την απαιτούμενη διευκρινιστική εγκύκλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, “τρέχει” η εφαρμογή για τον έλεγχο των απαιτούμενων, ασφαλιστικών προϋποθέσεων, ώστε όταν και οι τράπεζες είναι έτοιμες για τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων, να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Βάσει των εκτιμήσεων, οι εν δυνάμει συνταξιούχοι με οφειλές έως 30.000 ευρώ που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος είναι περίπου 50.000 και σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ, οι πρώτες συντάξεις θα εκδοθούν 20 ημέρες από το πράσινο φως που θα ανάψουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.