Παναθηναϊκός: Η “ιταλική” λίστα για τον προπονητή έχει μέσα τους Ιταλιάνο και Ματσάρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρόσληψη του νέου προπονητή είναι αυτή την στιγμή η απόλυτη προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό μετά την ολοκλήρωση της σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και πλέον όλα κινούνται γύρω απ’ τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη διοίκηση των “πράσινων” να έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με “υποψηφίους” εδώ και αρκετές ημέρες.

Η πρόθεση που υπάρχει απ’ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι να έχουν καταλήξει στον επόμενο προπονητή της ομάδας έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ούτως ώστε να τρέξει ακόμη πιο συντονισμένα ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς.

Στο “τριφύλλι” έχουν καταλήξει ήδη σε μία πρώτη βάση 4 περιπτώσεων με τεχνικούς “πρώτης γραμμής” και δη προπονητές οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Οι πληροφορίες του SPORT24 αναφέρουν πως είναι σε πρώτο πλάνο μία “ιταλική” λίστα στην οποία βρίσκονται τα ονόματα του νυν προπονητή της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο και του μέχρι πριν λίγους μήνες τεχνικού της Νάπολι, Βάλτερ Ματσάρι.

Ο 47χρονος Ιταλιάνο, που θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00) τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό του Conference League αν και θα δώσει με τους “βιόλα” τον δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό του, είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετές εβδομάδες πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Φιορεντίνα.

Αν κι αρχικά είχε βρεθεί στη λίστα των υποψηφίων της Νάπολι, οι “παρτενοπέι” δείχνουν πως έχουν καταλήξει πλέον στον Αντόνιο Κόντε κι ο Ιταλιάνο είναι διαθέσιμος στην αγορά κι εξετάζει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Σαφώς και δεν είναι εύκολη περίπτωση, διότι απασχολεί κι άλλες ομάδες, όμως έχει ένα προφίλ που κοντά σ’ αυτό που ενδιαφέρει τους “πράσινους”.

Από εκεί και πέρα ο 62χρονος Ματσάρι αποχώρησε απ’ τη Νάπολι στις 19 Φεβρουαρίου και είναι στα ονόματα που εξετάζονται, καθώς έχει πίσω του μία μεγάλη πορεία στη Serie A (ξανά Νάπολι, Σαμπντόρια, Ιντερ, Τορίνο, Κάλιαρι) αλλά και στην Αγγλία ως προπονητής της Γουότφορντ.

Οι πληροφορίες των Ιταλών δημοσιογράφων αναφέρουν πως και με τους δύο έχουν γίνει ήδη επαφές και είναι στα ονόματα που “παίζουν”.

Ο Γκαρσιά και ο Ράφα
Στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι και η περίπτωση του 60χρονου Γάλλου Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος έχει πίσω του ένα αρκετά “βαρύ” βιογραφικό σε ομάδες πρωταθλητισμού, όμως σε αυτή τη φάση δείχνει να έχει ως προτεραιότητά του την προοπτική συνεργασίας με ομάδα απ’ τα πρώτα 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επαφές φαίνεται πως έχουν γίνει ακόμα και με τον 63χρονο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες τερμάτισε τη συνεργασία του με τη Θέλτα κι έχει αντίστοιχα “γεμάτο” και “βαρύ” βιογραφικό έχοντας περάσει απ’ τη Λίβερπουλ (με αποκορύφωμα το Champions League του 2005), την Ίντερ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.