Πάτρα: Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σ. Παρίσης: «Στις 9 Ιούνη, λοιπόν, να κοκκινίσουν ξανά οι κάλπες και ο πατραϊκός λαός να στείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ακόμη πιο ψηλά»

Να στείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία τους, μήνυμα καταδίκης του σάπιου συστήματος της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών μελών της όπως στην Ελλάδα της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων που τη στηρίζουν, αναδεικνύοντας πανελλαδικά αλλά και στην πόλη το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό, κάλεσε από την Πάτρα, ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Από τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, μέσα σε συνθήματα «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ», κάλεσε να μην δοθεί καμιά ψήφος ανοχής στην «αντιλαϊκή σταθερότητα της ΝΔ, ούτε στις νέες παγίδες που του στήνουν διάφοροι, στο πλαίσιο της ίδιας σταθερότητας που για τον λαό σημαίνει αστάθεια», να εκφραστεί αποφασιστικό μήνυμα, καταδίκης και αντίστασης των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε όλα όσα βιώνουν σήμερα με ψήφο στο ΚΚΕ.

Είναι χιλιάδες όσοι έχουν επιλέξει το δρόμο του αγώνα!

«Ζούμε σε μια πόλη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών παλεύουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα. Να ξεπεράσουν τις χίλιες δύο δυσκολίες που τους δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ, πολιτική με την οποία συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα.

Είναι, όμως, χιλιάδες και αυτοί που έχουν ήδη επιλέξει τον δρόμο του αγώνα, της ανυπακοής, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές. Όπως κάνουν στο Δήμο Πατρέων όπου για 3η συνεχόμενη φορά εξέλεξαν τη Λαϊκή Συσπείρωση για δημοτική Αρχή. Που έφτασαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές δεύτερο στην Πάτρα σχεδόν με 17%.

Είναι χιλιάδες οι νέες και νέοι που πριν λίγες μέρες στις φοιτητικές εκλογές έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής» με το γαρύφαλλο, και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα, καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύοντας την παράταξη της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, ξανά σε πρώτη δύναμη.

Και είμαστε βέβαιοι ότι αύριο όλοι αυτοί θα είναι ακόμα περισσότεροι. Γιατί πλέον υπάρχει πείρα. Και η πείρα είναι πάντα ένα πολύ ισχυρό όπλο αν αξιοποιηθεί σωστά», ανέφερε εισαγωγικά και για την πάλη των εργαζομένων και του λαού της πόλης από κοινού με τους κομμουνιστές και δίνοντας τόνο αισιοδοξίας, πρόσθεσε:

«Είναι λοιπόν, πιο πολλοί πλέον αυτοί που έχουν βιώσει πώς είναι να οργανώνεσαι, να παλεύεις συλλογικά, μαζί με όσους τραβάνε τα ίδια με εσένα, να συγκρούεσαι, ίσως κάποτε να χάνεις προσωρινά, αλλά και να νικάς.

Είναι πιο πολλοί αυτοί που ξέρουν, γιατί το έχουν δει να συμβαίνει, τι εννοεί το ΚΚΕ όταν λέει ότι τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, θα του την επιστρέψει, θα την καταθέσει στους αγώνες του.

Στις 9 Ιούνη, λοιπόν, να κοκκινίσουν ξανά οι κάλπες και ο πατραϊκός λαός να στείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ακόμη πιο ψηλά, ακόμη και δεύτερο Κόμμα στις εργατογειτονιές της Πάτρας.

Αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο. Για όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τις μάχες που θα δώσουμε μαζί».

Τη φόρα της ΝΔ δεν μπορούν να την κόψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μπροστά και στις κάλπες των ευρωεκλογών, τόνισε πως μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να κόψει την αντιλαϊκή φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε:

«Τη φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να την κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης, που λέει ότι “το κεφάλαιο είναι εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων” και ότι το ΝΑΤΟ είναι “ιερή αμυντική συμμαχία”».

Στηλίτευσε, την πρόσφατη παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη, υπογραμμίζοντας πως αφού ως κυβέρνηση προώθησε τη στρατηγική συμφωνία με το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, αφού υπέγραψε το κατάπτυστο ψήφισμα της ΕΕ, μαζί με όλα τα άλλα κόμματα, που έδινε το πράσινο φως για το σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού «έχει και το θράσος να πηγαίνει στη Δυτική Όχθη για να μετατρέψει τα νεκρά παιδιά σε προεκλογικό ντεκόρ, μπας και ξεπλύνει τις τεράστιες ευθύνες του.. Οι λέξεις αίσχος και ντροπή είναι λίγες…».

Μπροστά μάλιστα και στην πρόθεση επίσκεψής του κ. Κασσελάκη, στο Μουσείο Μπελογιάννη σήμερα Τετάρτη στην Αμαλιάδα, έτσι όπως ανακοινώθηκε, έκανε λόγο για θράσος, απέναντι στο λαό, αλλά και τη θυσία του κομμουνιστή-ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, που καμιά σχέση δεν έχει ό,τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη φόρα της ΝΔ μπορεί να την κόψει το ΠΑΣΟΚ; Αυτό το κόμμα της ρεμούλας, των 3 μνημονίων, που πετσόκοψε 13ο 14ο μισθό σε δημόσιο και συντάξεις, που ψήφισε στο 90% το ίδιο με τη ΝΔ στην Ευρωβουλή; Το κόμμα των σκανδάλων, του Qatargate, των λόμπι, του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, της στήριξης του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών;», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί!

Και ειδικά για τη στάση του ΚΚΕ επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Τη φόρα της ΝΔ μπορεί να την κόψει μόνο ο ίδιος ο λαός, με ψήφο στο ΚΚΕ! Γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν υπολόγισε αυτό το 41%, αντίθετα από την πρώτη μέρα οργάνωσε, πρωτοστάτησε στους αγώνες που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σπάει την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιβάλλουν γύρω από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ φωνάζει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και απαιτεί να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Μπροστά και στις μέρες που απομένουν, κάλεσε να μην χαθεί λεπτό για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού, καταλήγοντας: «Για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή. Για τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών. Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, θα τα καταφέρουμε».

Όπως και με την ΠΚΣ, ψήφο στο ΚΚΕ!

Παρέμβαση στη συγκέντρωση καλώντας και η νεολαία να συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξαν και με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική οι φοιτητές, αναδεικνύοντας την πρώτη δύναμη για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά Πανελλαδικά και στην Πάτρα, πραγματοποίησε ο Χρήστος Καποδίστριας, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστιμική, ανατρεπτική, αντιφασιστική και αγωνιστική ψήφος. Η ψήφος που ενοχλεί την κυβέρνηση γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.