Νέο χτύπημα της Ασφάλειας Πατρών στους “πειρατές” των συνδρομητικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην εξάρθρωση νέου κυκλώματος που εμπορευόταν τα γνωστά «μηχανάκια» για την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών, προχωρά η Ασφάλεια Πατρών.

Το «ξήλωμα» μετά την σχετική έρευνα ξεκίνησε από την Δευτέρα, αφού άνδρες της Ασφάλειας Πατρών δρώντας κυρίως στην Αθήνα έκαναν εφόδους σε σπίτια και γραφεία για να «δέσουν» τα μέλη του κυκλώματος.

«Εγκέφαλος» είναι ένας άνδρας 55 ετών ο οποίος είχε απασχολήσει και παλαιότερα την ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα στην εγκατάσταση των αποκωδικοποιητών.

Το πελατολόγιο του κυκλώματος φαίνεται πως ξεπερνά τους 4.000 θεατές, με τον υπολογισμό του παράνομου κέρδους να εκτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ. Να θυμίσουμε ότι στο προηγούμενο κύκλωμα με δράστες 7 Πατρινούς είχαν βρεθεί ατζέντες με 2.000 ονόματα «συνδρομητών» που πλήρωναν το ευτελές ποσό των 15 ευρώ το μήνα για να έχουν…όλα τα κανάλια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην  Πάτρα και την Αθήνα ενεργούσαν για χάρη του κυκλώματος τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα. Η εγκληματική οργάνωση που είχε εξαρθρωθεί πριν 1,5 χρόνο δρούσε από το 2016 στην Πάτρα (και όχι μόνο) χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Με αυτά λοιπόν τα μέσα κατάφερναν να αποκωδικοποιούν και να αναμεταδίδουν, με παράνομο τρόπο, τηλεοπτικά προγράμματα προστατευόμενων συνδρομητικών τηλεοπτικών οργανισμών, εισπράττοντας συνδρομές για τις παράνομες υπηρεσίες που παρείχαν.

Γνώμη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.