Ο Δήμος Ρόδου τίμησε τον Γιώργο Ζαχαριάδη (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Μια ιδιαίτερα σημαντική, όσο και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο  Ρόδου με τη βράβευση από το Δήμο, ενός κορυφαίου βετεράνου δημοσιογράφου τακτικού μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ του Γιώργου Ζαχαριάδη.

Στον τιμώμενο παρέδωσε ειδική πλακέτα ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το έργο και το ήθος του, επισημαίνοντας και τα εξής:  «Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι όλοι εμείς. Είναι η κοινωνία όλου του νησιού, είναι όλοι οι συμπολίτες μας δεν γίνεται να μην τιμηθεί ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον τόπο του».

Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε επίσης στην εγκυρότητα και την ειλικρίνεια τονίζοντας το μεγάλο ρόλο που παίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στη δημοσιογραφία.

Για το Γιώργο Ζαχαριάδη μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου και Νήσων Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Θανάσης Μπαμπανέβας, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» Λουκάς Μαστής, και ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ρόδου Μαριέττα Γαβριλιώτη.

2.jpg

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας του ΤΕΑΣ Κώστας Θεοδωρόπουλος, η οικογένεια του Γιώργου Ζαχαριάδη, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες της Ρόδου που παρακολούθησαν την πορεία και το έργο του Γιώργου Ζαχαριάδη ως διευθυντή εφημερίδων του νησιού και ως ανταποκριτή κορυφαίων Αθηναϊκών και Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων Κυριάκος Κορτέσης χαρακτήρισε τον Γιώργο Ζαχαριάδη υποδειγματικό δημοσιογράφο τονίζοντας ότι με το έργο του και με τη δουλειά του πρόβαλε τον τόπο του μέσα από σημαντικά γεγονότα, ενώ ακούραστος και μεθοδικός ήξερε όπως είπε πως να εντοπίζει τα στοιχεία που χρειάζεται και να τα συμπεριλαμβάνει στα κείμενά του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Θανάσης Μπαμπανέβας ανέφερε ότι στο πρόσωπο του Γιώργου Ζαχαριάδη η δημοσιογραφία ανταμώνει με την ιστορία και δήλωσε: «Οι ζωντανές περιγραφές τα ανεπανάληπτα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, οι θρύλοι οι μαρτυρίες έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα στο πολυδιάστατο έργο της ζωής του. Στη

μακρόχρονη θητεία του στη δημοσιογραφία εκείνο που τον χαρακτήριζε ήταν η ενσυναίσθηση και η συνέπεια για την καταγραφή των γεγονότων.

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Μαστής υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Ζαχαριάδης βραβεύεται ως πολίτης αυτού του νησιού και του επιστρέφεται ένα μέρος της αγάπης και της προσφοράς στον τόπο του επί δεκαετίες, τονίζοντας ότι η τιμητική εκδήλωση έρχεται να επιβραβεύσει μία πορεία δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι κατά την άποψή μου ο κορυφαίος δημοσιογράφος που ανέδειξε αυτό το νησί.

3_1.jpg

Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος, μίλησε για την πολυετή φιλία με τον Γιώργο Ζαχαριάδη για τον οποίο είπε ότι είναι μία χαρισματική προσωπικότητα αλλά κυρίως είναι ένας καλός άνθρωπος με ξεχωριστό ήθος, και ότι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι στάση ζωής και παράδειγμα όχι μόνο για τη δημοσιογραφία αλλά και παράδειγμα ενεργού πολίτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Γιώργου Ζαχαριάδη ο οποίος ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν και αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της ύψωσης της Ελληνικής σημαίας όταν τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν και πάλι στην Ελλάδα στις 31 Μαρτίου 1947 γεγονός που βίωσε όταν ήταν μαθητής.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρουσιάστηκε χαιρετισμός από τον φίλο και συνάδελφο δημοσιογράφο του Γιώργου Ζαχαριάδη γνωστό στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο, ενώ προβλήθηκε και το αυθεντικό ηχητικό μήνυμα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου που μετέδωσε ο ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός της Πάφου στις 15 Ιουλίου 1974 με το οποίο ο ίδιος ανακοίνωσε στον κυπριακό λαό ότι είναι ζωντανός.

post_4.jpg

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του Γιώργου Ζαχαριάδη καθώς είχε μεταδώσει πρώτος την είδηση ότι ο Μακάριος ζούσε δίνοντας την πληροφορία στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και διαψεύδοντας έτσι τα όσα αντίθετα διέδιδε τότε η χούντα.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Θανάσης Μπαμπανέβας του παρέδωσε στην εκδήλωση το cd με το ηχητικό μήνυμα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Ζαχαριάδης 

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης άρχισε την σταδιοδρομία του στην εφημερίδα ΦΡΟΥΡΟΣ του Δωδεκανήσιου πολιτικού Γιάννη Ζίγδη ως αθλητικογράφος. Όταν έκλεισε εργάστηκε στην εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ ακόμα και κατά το διάστημα που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Μετά την ΡΟΔΙΑΚΗ εργάστηκε ως συντάκτης του δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού της Ρόδου και το Δεκέμβριο του 1963 προσελήφθη ως ανταποκριτής στη Δωδεκάνησο των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ όπως και της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας ΟΜΑΔΑ και του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Απολύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ρόδου από την κυβέρνηση των αποστατών και τον Απρίλιο του 1968 προσελήφθη στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ όπου και παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 1971.

Λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στη ΡΟΔΙΑΚΗ ως διευθυντής όπου εργάστηκε μέχρι το 1984 και στη συνέχεια στην ΠΡΟΟΔΟ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 οπότε και αποχώρησε. Από τη μεταπολίτευση και μετά συνεργάστηκε και με τις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Επίσης συνεργάστηκε με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και για πολλά χρόνια υπήρξε ανταποκριτής στη Δωδεκάνησο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου και Νήσων, του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης το 2007 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση για την πολύχρονη προσφορά του στη δημοσιογραφία της Δωδεκανήσου και για την προβολή των θεμάτων της περιφέρειας.

Έχει τιμηθεί από την ομοσπονδία των δημοσιογράφων της Αττάλειας για την προώθηση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας όπως επίσης και από το δήμο Καστελλορίζου την Ένωση Κυπρίων Ρόδου τον Αθλητικό Σύλλογο ΚΟΛΟΣΣΟΣ τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου τον σύλλογο ΘΑΛΕΙΑ και την εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ.

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ολοκλήρωσε το 2012 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ όπου εργάστηκε για 48 χρόνια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.