Ο Δήμος Καλαβρύτων συνδιοργανωτής σε Συνέδριο για τις γερμανικές οφειλές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομιλητής στο Συνέδριο με τίτλο «Γερμανικές Οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της Κατοχής» που διοργανώνεται το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα είναι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Θανάσης Παπαδόπουλος. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά και με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ναζιστικό-φασιστικό ζυγό.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), οι Δήμοι Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Καλαβρύτων και Βιάννου, οι οικείοι Δικηγορικοί Σύλλογοι Λειβαδιάς, Καλαβρύτων και Ηρακλείου, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» και η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, ο κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λειβαδιάς ,ο  κ. Ανδρέας Οικονόμου, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, ο κ. Νίκος Λογοθέτης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στο πρώτο πάνελ με αμιγώς νομική θεματολογία, θα προεδρεύσει ο κ. Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και θα συμμετάσχουν ως  Εισηγητές ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος  Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Αντώνης Μπρεδήμας, ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Θαλής Πολυχρονάκος, δικηγόρος Σπάρτης, μέλος Προεδρείου Πανελλήνιας Ένωσης  Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, ο κ. Μιλτιάδης Σφουντούρης, δικηγόρος Αθηνών, Πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών θυμάτων Διστόμου, η κα Gabrielle Heinecke, δικηγόρος, Ομάδα Δράσης «ΑΚ ΔΙΣΤΟΜΟ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος θα είναι ομιλητής στο δεύτερο πάνελ της ημερίδας το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους από φορείς διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Στο πάνελ αυτό θα προεδρεύσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Σαχίνης και θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρων κ. Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας ΕΣΔΟΓΕ, Δρ. ΕΚΠΑ , ο κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών κ.α.

Συντονιστές του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Συγγραμματέας ΕΣΔΟΓΕ, ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος Πειραιά και η κ. Λίλη Αποστολίδου, δικηγόρος Πειραιά.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα προωθηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και τους Πολιτικούς Αρχηγούς με στόχο την ανάληψη των απαιτούμενων πολιτικών-διπλωματικών και νομικών-δικαστικών πρωτοβουλιών για τη δικαίωση του εθνικού-δημοκρατικού αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.