Ζακ Κωστόπουλος: Ενοχή για μεσίτη και κοσμηματοπώλη ζήτησε ο εισαγγελέας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ενοχή, όπως και πρωτόδικα, του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη που κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση του θανάτου του 33χρονου σε δεύτερο βαθμό.

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του…Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

«Σκηνικό λιντσαρίσματος»

Σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις υπήρξε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «σκηνικό λιντσαρίσματος».

Όπως σημείωσε: «Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις του. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς» αλλά αιτία θανάτου του Ζακ με βάση τις καταθέσεις των ιατροδικαστών ήταν οι «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.