Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη η 2χρονη με εγκαύματα σε σχεδόν όλο το σώμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του σώματός της έχει εγκαύματα η 2χρονη από το Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η διευθύντρια στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Χοχλιουρού, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στον ANT1, περιέγραψε όσα συνέβησαν το Σάββατο, όπου και πληροφορήθηκαν τι συνέβη. «Το Σάββατο το μεσημέρι λάβαμε μία κλήση για ένα 2χρονο παιδί με μεγάλη εγκαυματική επιφάνεια. Η αρχική ενημέρωση ήταν πως το 60-70% του σώματος της είχε εγκαύματα», ανέφερε η ίδια.

«Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση για να σώσουν τη ζωή της και μετά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» συνέχισε, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα εγκαύματα είναι σχεδόν σε όλη την επιφάνειά του σώματός της. Τέλος, πρόσθεσε πως «το παιδί παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση και θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλα χειρουργεία».

Το χρονικό του ατυχήματος

Το συμβάν έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Μαΐου, όταν ο 28χρονος πατέρας του παιδιού επιχείρησε να γεμίσει βενζίνη στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του χρησιμοποιώντας μπιτόνι. Κατά πληροφορίες, προκλήθηκε ανάφλεξη, πιθανότατα λόγω στατικού ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά και να αρπάξουν τα ρούχα του παιδιού που βρισκόταν εκείνη την ώρα δίπλα του.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο πατέρας με ελαφρά τραύματα και το κοριτσάκι με σοβαρά εγκαύματα. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.