Τέμπη: Ανοικτή επιστολή Καρυστιανού για το δυστύχημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. Στην επιστολή διατυπώνει δύο ερωτήματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι «εάν δεν απαντήσετε, οφείλετε να υποβάλετε την παραίτησή σας και να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Με το πρώτο ερώτημα ζητάει να μάθει τους λόγους της παρέμβασης του πρωθυπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος.

Στο δεύτερο ερώτημα, αναφέρει: Ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε τη συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο, με το πρόσχημα της δήθεν «αποκατάστασης» και ποιων υπαιτίων προσώπων τη διαφυγή από τη δικαστική έρευνα υποθάλψατε, με τις εντολές που δώσατε στον υφυπουργό σας και σε όσους άλλους εν γνώσει τους συμμετείχαν σε αυτή την «οργάνωση», παρέβησαν τα καθήκοντα τους και υπέθαλψαν τους υπαιτίους;

H κ. Καρυστιανού κοινοποιεί την επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρακαλώντας την «να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να λάβει ουσιαστική θέση επί της υπόθεσης των Τεμπών. Διότι μέχρι στιγμής η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις, όπως “από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της”».

https://www.kathimerini.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.